Ben jij ook zo dol op loaded nacho's? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze in de barbecue maakt, worden ze nog lekkerder van!
Gang Hapje
Keuken Tex Mex
Trefwoord kaas, paprika, tomaat, tortilla
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
Voor de loaded nacho's:
1/2rode ui
15cherrytomaten
1/2groene paprika
1zak Santa Maria Tortilla Chips BBQ,of Salted
400grgeraspte kaas,ik had een combinatie van jonge en oude cheddar, maar combinatie van cheddar en mozzarella of jong belegen werkt ook goed
Voor de guacamole:
1sjalot
½Spaanse peper
½teentje knoflook
15grverse koriander
2rijpe avocado’s
1limoen
zwarte peper
zout
Voor de garnering:
125grzure room
2takjes verse koriander,blaadjes fijngehakt
Instructies
Steek de barbecue aan en verhit ‘m tot 180 graden, met indirect vuur.
Snipper de ui, snijd de cherrytomaten en groene paprika in kleine stukjes.
Vul de bodem van een gietijzeren schaal of skillet (geschikt voor op de barbecue) met een laag nacho chips. Strooi hier de helft van de groenten gelijkmatig over en de helft van de kaas.
Nu komt de truc waardoor loaded nacho's pas echt lekker worden… daarna herhaal je het! Dus weer een laag nacho chips, groenten en de rest van de kaas.
Zet je schaal of skillet in de barbecue (op 180 graden, indirect vuur) en sluit het deksel. Laat de loaded nacho's circa 15 - 20 minuten staan tot de kaas helemaal mooi gesmolten is.
Tip: Voor de mensen die dit in de oven willen maken is de temperatuur en de tijd ongeveer hetzelfde. Maar hou het wel even goed in de gaten de laatste 5 minuten.
Maak in de tussentijd de guacamole. Hak de sjalot, Spaanse peper, knoflook en de helft van de koriander helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolen. Prak het vruchtvlees van de avocado’s grof met een vork en meng samen met de andere ingrediënten en het sap van de limoen in een kommetje. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de loaded nacho's met een flinke hoeveelheid guacamole, zure room en fijngehakte koriander.
Notities
Dit recept is voldoende als borrelhap voor 4 personen.