Deze chimichurri maak je met verse peterselie, oregano, olijfolie,rode wijnazijn en natuurlijk een rood pepertje.
Gang Bijgerecht
Keuken Barbecue
Trefwoord oregano, peterselie, rode peper
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
30grplatte peterselie, alleen de blaadjes
30grverse oregano, alleen de blaadjes
2 - 3teentjesknoflook
1rode peper, zonder zaadlijst als je ‘m niet te pittig wilt
2elrode wijnazijn
80 - 100grolijfolie extra vergine
zeezout
zwarte peper
Instructies
Snijd de peterselie, oregano, knoflook en rode peper fijn met een scherp koksmes. Je kunt hiervoor ook de keukenmachine gebruiken, maar ik vind een iets grovere structuur lekker en daarom hak ik er lekker op los met mijn mes.
Tip: Ga je de chimichurri serveren bij de barbecue? Rooster dan ook de rode peper kort mee, laat afkoelen en verwerk daarna (met zaadlijsten en al) in je chimichurri voor meer diepgang qua smaak.
Meng de gesneden ingrediënten in een kommetje met de rode wijnazijn. Schenk er olijfolie extra vergine bij tot de chimichurri net vochtig genoeg is.
Breng naar wens op smaak met zeezout en zwarte peper.
Notities
Met dit recept maak je een saus die voldoende is voor 4 personen als bijgerecht.
Restje over? Deze kun je zeker 4 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.