Zin in een lekker en makkelijk recept met gebakken vis? Maak dan deze gebakken doradefilet met tomaten-basilicumsaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vis
Trefwoord basilicum, dorade, tomaat
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1sjalot,gesnipperd
1teentje knoflook,fijngehakt
bakolijfolie
zout
1blik400 gr tomatenblokjes met basilicum,bijvoorbeeld van Mutti
optioneel: 2 el kappertjes
handje verse basilicumblaadjes,fijngehakt
zwarte peper
4doradefilets op de huid
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snufje zout. Schenk het blik tomatenblokjes in de pan, roer door en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
Variatietip: Ben je net als ik fan van kappertjes? Spoel het zout van de kappertjes, dep ze droog en hak ze grof. Meng deze daarna ook door de saus.
Roer op het laatst de fijngehakte basilicum erdoor. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
Dep in de tussentijd de doradefilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een koekenpan en schenk 2 eetlepels bakolijfolie in de pan. Zorg dat de pan goed heet is (middelhoog vuur) en leg de filets op de huid in de pan. Bak ze zo 3 minuten in de pan en draai daarna voorzichtig om. Bak nog 1 tot 2 minuten en leg ze daarna (met de huid naar beneden) met een spatel op de borden.
Tip: Vis kun je ook heel goed bakken in koolzaadolie.
Schep de tomatensaus over de vis en garneer met blaadjes basilicum. Serveer met de krieltjessalade of gekookte pasta met groenten naar keuze.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen. Bereiding: 20 minuten. Serveer erbij: krieltjessalade of wat gekookte pasta. Ook heerlijk met deze spaghetti aglio e olio. Qua groenten kun je er roergebakken spinazie of gegrilde asperges of bimi bij serveren.