Een echte umamibom zijn deze gestoofde tomaten met ui en piment. Heel makkelijk te maken en te combineren met veel gerechten.
Gang Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord piment, tomaat, ui
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 1bakje
Ingrediënten
500grtrostomaten
bakolijfolie
1ui,gesnipperd
2teentjes knoflook,fijngehakt
zout
1tlpimentpoeder,kun je eventueel vervangen door een snufje zwarte peper
snufjesuiker
Instructies
Was de tomaten en snijd ze doormidden. Snijd het harde deel wat onder het kroontje zit weg en snijd daarna de tomaten in stukjes. Ik ontvel ze trouwens niet, heeft geen toegevoegde waarde, heb ik ontdekt.
Verhit een pannetje op het vuur en schenk 2 eetlepels olie erin. Fruit de ui en knoflook 5 minuten met een flinke snuf zout en het pimentpoeder.
Voeg de tomaten met aanhangend vocht en een snufje suiker (een snufje is al genoeg om de tomaten te ontzuren) toe en roer door. Laat dit 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert.
Schep over in een bakje en serveer bij je gerecht of bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Eenmaal gemaakt kun je het zeker 3 dagen gekoeld bewaren. Invriezen is ook mogelijk.