Als ik mijn kinderen ergens mee blij kan maken thuis zijn het deze pulled chicken nacho's wel! Ik heb een heerlijk recept voor je.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord bonen, kaas, kip, nachos
Voorbereidingstijd 35 minutenminuten
Bereidingstijd 8 minutenminuten
Totale tijd 43 minutenminuten
Porties 3personen
Ingrediënten
300grkipfilet
1rode ui,gesnipperd
2teentjes knoflook,fijngehakt
bakolijfolie
½zakje Santa Maria Chicken Taco Seasoning Mix
1blik(400 gr) tomatenblokjes
snufjesuiker
100grmaiskorrels,uitgelekt
100grzwarte bonen,afgespoeld en uitgelekt
peper en zout
1zak Santa Maria Nacho Chips
1potjeSanta Maria Taco Sauce Mild
100grgeraspte cheddar kaas
100grgeraspte jong belegen kaas
1lente-ui,in ringetjes
om te serveren: guacamole en sour cream
Instructies
Kook de kipfilet 12 - 15 minuten op middelhoog vuur tot de kip helemaal gaar is. Laat iets afkoelen en pluis de kipfilet met twee vorken in sliertjes.
Fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de kip toe, samen met de Chicken Taco Seasoning Mix en 1 el water. Bak een paar minuten.
Roer de tomatenblokjes erdoor met de suiker, mais en zwarte bonen. Laat 12 – 15 minuten pruttelen tot het vocht helemaal weg is. Proef tussentijds en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal (circa 20x28 cm) licht in met olie.
Leg de helft van de Nacho Chips op de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar de helft van het kipmengsel over samen met wat lepeltjes Taco Sauce en bestrooi met de helft van de cheddar en jong belegen kaas. Herhaal dit voor een tweede laag tot alles op is.
Zet de schaal circa 8 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten, maar nog wel zacht is.
Bestrooi de pulled chicken nacho’s met ringetjes lente-ui en serveer met een bakje guacamole, sour cream en de resterende tacosaus.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 3 - 4 personen of een borrelhap voor 4 – 6 personen (voor ons gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen is deze hoeveelheid voldoende. Als je met 4 grote eters aanschuift zou ik de hoeveelheid ietsje verhogen.).
Bereiding 35 minuten + Oven: 8 minuten.
Variatietip: Voor een borrelhapje kun je ook kleine ovenschaaltjes vullen met de ingrediënten. Zo heeft iedereen een eigen bakje met pulled chicken nacho’s.