Spoel het zout van de kappertjes en laat ze 20 minuten weken in water.
Breng de blokjes zoete aardappel aan de kook in licht gezouten water en kook ze zacht in 15 - 20 minuten.
Giet de kappertjes af en laat ze uitlekken op keukenpapier. Dep de bovenkant ook even droog.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en frituur hierin, op hoog vuur, de kappertjes maximaal 5 minuten of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep regelmatig om en laat na het frituren uitlekken op keukenpapier.
Giet de blokjes zoete aardappel af en stamp ze fijn in de pan. Voeg beetje bij beetje de rauwe andijvie toe en stamp tot een egale massa. In het begin lijkt het alsof je het nooit weggestampt krijgt, maar dit komt goed.
Roer de mosterd, helft van de tijm en de blokjes brie (houd een paar blokjes achter voor bovenop de andijviestamppot) erdoor en breng naar wens verder op smaak met peper en zout. Bedenk daarbij dat de kappertjes ook zout toevoegen.
Serveer de andijviestamppot op borden en garneer met blokjes brie, wat extra tijm en een royale hoeveelheid van de gefrituurde kappertjes. Serveer direct.