Deze winterse quinoasalade zit boordevol bospeen, venkel, boerenkool, granaatappel en quinoa natuurlijk. Geniet ervan!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Trefwoord boerenkool, quinoa, venkel, wortel
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
600grbospeen,geschild en in repen
1venkel,in 8 parten
bakolijfolie
zout
300grvolkoren quinoa
200grboerenkool,gesneden
10grdille,fijngehakt
olijfolie extra vergine
granaatappelmelasse of fruitazijn,naar keuze
zwarte peper
100grgranaatappelpitjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng de peen en venkel met een scheutje bakolijfolie en een snuf zout op het bakpapier en verdeel gelijkmatig. Rooster 25 minuten in de oven en schep halverwege om.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de boerenkool krokant in een koekenpan of hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie en een snufje zout. In 5 minuten ben je hiermee klaar.
Meng de quinoa met de geroosterde groenten, dille, scheut olijfolie extra vergine en 1 eetlepel granaatappelmelasse of 2 eetlepels fruitazijn, snuf zout en peper in een kom.
Schep de quinoasalade op een schaal of 4 bordjes en verdeel hier de boerenkool en granaatappelpitjes over. Serveer direct.