Voor deze salade met pompoen heb ik de flespompoen geroosterd en de boerenkool gemasseerd met een vinaigrette. Heerlijk icm de burrata.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Trefwoord boerenkool, burrata, pompoen
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
1/2flespompoen
bakolijfolie
zout
3teentjes knoflook,in plakjes
45mlolijfolie extra vergine
15mlrode wijnazijn
1tldijon mosterd
zwarte peper
150grverse boerenkool,gesneden
1bol burrata,mozzarella kan eventueel ook
Parmezaanse kaas
serveer er eventueel bij: toast van volkoren brood of crostini
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de flespompoen (zonder pitten, maar met schil) in parten. Leg ze op het bakblik met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de plakjes knoflook. Meng met je handen door elkaar en verdeel de parten over het bakpapier. Zet circa 25 minuten in de oven (of tot de pompoen helemaal zacht is) en draai de pompoen halverwege om.
Klop een vinaigrette van de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd, snuf peper en zout.
Doe de boerenkool in een kom en schenk de vinaigrette erover. Meng door elkaar en masseer de boerenkool tot deze helemaal zacht is geworden.
Verdeel de boerenkool over een schaal en leg daar de plakken pompoen op. Leg de bol burrata in het midden en maal over het geheel wat zwarte peper. Rasp als laatste wat Parmezaanse grof over de salade met pompoen.