Deze warme chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en krijgt een kick van de espresso en pecancrumble (met mokkaboontjes!).
Gang Drankje
Keuken Winter
Trefwoord chocolade, koffie, melk, pecannoten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
100grpure chocolade,70-75%*
400mlvolle melk of plantaardige havermelk
2tlrietsuiker,of meer als je een zoetekauw bent
2kopjes sterke espresso
100mlslagroom,met 1 el suiker, opgeklopt
topping: 1 el pecannoten + mokkaboontjes,of stukje pure chocolade, fijngehakt
Instructies
Hak de pure chocolade fijn.
Verwarm de melk in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur wat lager en roer daarna de gehakte chocolade er rustig door met een garde of pollepel. Roer als laatste de suiker erdoor.
Zet in de tussentijd de kopjes espresso, schenk deze daarna in 2 grote glazen (inhoud 300 - 400 ml). Schenk hierover de warme chocolademelk.
Garneer met de opgeklopte slagroom en strooi daarop de fijngehakte pecannoten met mokkaboontjes of pure chocolade. Serveer direct.
Notities
Dit recept is voor 2 personen.
Bereiding: 10 minuten.
*Het kan ook met melkchocolade, de chocolademelk zal er alleen wat minder krachtig van worden.
Variatietip voor de kids: Maak de chocolademelk op dezelfde manier, maar laat de espresso achterwege. Spuit er een flinke dot slagroom op en garneer met fijngehakte smarties of M&M’s en mini marshmallows.