Ontvel de chorizo en snijd deze in gelijke, dikke plakjes. Verwijder de steeltjes van de champignons, maar houd deze verder intact. Snijd hele grote exemplaren wel doormidden.
Bak de chorizo in een koekenpan zonder enige toevoeging van olie. Zorg ervoor dat de olie van de chorizo goed vrijkomt.
Voeg de port en honing toe en laat dit inkoken op middelhoog vuur, dit duurt ongeveer 10 - 12 minuten.
Verhit in een tweede koekenpan de olijfolie. Fruit daarin de knoflook en bak daarna de champignons in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Saus:
Plaats alle ingrediënten van saus in een hakmolen of keukenmachine en pulseer deze tot een romige saus. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Tip: Hou wat van de peterselie achter om te gebruiken voor de garnering.
Serveren:
Rijg op ieder stokje de chorizo en champignons, om en om. En serveer deze warm met een lepeltje van de saus.
Notities
Met dit recept maak je circa 15 spiesjes.
Bereiding: 30 minuten.
Serveertip: Schep wat van de saus in een klein glaasje en zet daar een spiesje in. Bestrooi met een beetje fijngehakte peterselie.