2tlpumpkin spice specerijenmix,gekocht of volgens mijn recept
2eieren
100ml+ ½ el ahornsiroop
1tlvanille extract
50mlmilde olijfolie
30grpecannoten
100grpoedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 6 bakvormpjes in, met bakspray of licht met olie.
Kook de blokjes pompoen circa 15 minuten tot ze zacht zijn, giet af en meng met de sinaasappelrasp. Pureer daarna fijn en laat afkoelen.
Meng de bloem met het bakpoeder, snufje zout en pumpkin spice in een kom.
Klop de eieren los met 100 ml ahornsiroop, vanille extract en olijfolie. Meng vervolgens met de pompoen en droge bestanddelen.
Schep het beslag in de bakvormpjes en bak 20 - 25 minuten in de oven. Controleer bij 20 minuten al de garing door een satéprikker in het midden van een van de taartjes te steken. Komt deze er net droog uit dan zijn ze klaar. Haal uit de oven en laat afkoelen tot lauw. Stort ze daarna en leg op een plank of schaal.
Hak de pecannoten grof. Maak een glazuur van de poedersuiker, ½ el ahornsiroop en 2 el sinaasappelsap. Klop alles door elkaar even voeg eventueel extra sinaasappelsap toe als het nog te dik is. Maar pas op dat je het glazuur ook weer niet te vloeibaar maakt (dat kun je wel weer oplossen door meer poedersuiker toe te voegen). Garneer de pompoentaartjes met het glazuur en strooi als laatste de pecannoten over.
Tip: Ben je groot pecannoten fan? Dan kun je de pecannoten ook door het beslag mengen en meebakken in de oven.