Een heerlijke quiche voor de winter en herfst is deze quiche met pastinaak, wortel en tijm. Je hebt 'm in 20 minuten in de oven staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord hazelnoten, pastinaak, wortel
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Porties 1quiche
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
bakolijfolie
400grpastinaak,in kleine blokjes
400grwinterpeen,in kleine blokjes
100grgemengde noten,fijngemalen
1volle el grove mosterd
1eltijm,fijngehakt
zout
zwarte peper
200grcrème fraîche
5eieren
1rol koelvers taartdeeg voor quiche/hartige taart
4elpaneermeel
2elpecannoten,grof gehakt, of amandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en vet een ronde quichevorm (diameter van mijn quichevorm is 28 cm) in met bakolijfolie of bakspray.
Verhit een hapjespan en fruit de ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de pastinaak en winterpeen toe en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Roer de laatste 2 minuten de noten, mosterd en tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de crème fraîche en eieren los met een snuf zout en peper.
Leg het taartdeeg in de quichevorm en druk de zijkanten goed aan. Prik gaatjes in het deeg met een vork en strooi een dun laagje paneermeel op de bodem.
Schep de groenten in de vorm, verdeel gelijkmatig en schenk het crème fraîche-mengsel erover. Strooi als laatste de grof gehakte noten erover.
Bak circa 35 minuten in de oven tot de bovenkant en rand mooi goudbruin kleuren en serveer daarna in punten.