Deze zalige vierkazenquiche is super makkelijk om te maken en smaakt heerlijk. Het recept komt uit het boek van Charlie's Kitchen.
Gang Hapje
Keuken Vegetarisch
Trefwoord bladerdeeg, kaas, port, walnoten
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Porties 1quiche
Ingrediënten
boter
4rode uien,in ringen
100mlrode port
2elhoning
zwarte peper
zout
6plakjesbladerdeeg,ontdooid of 1 rol koelvers bladerdeeg (ik gebruikte de laatste)
paneermeel
½camembert,in plakken
½bol mozzarella,in plakken
75grgorgonzola
40grwalnoten,grof gehakt
1tlverse tijmblaadjes of 1/2 tl gedroogde tijm
2elgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm (diameter 26 cm) of een ovenschaal (30x20 cm) in met wat boter.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel boter en fruit hierin de rode uien voor 10 minuten tot ze mooi bruin worden.
Schenk de port en honing bij de uien, roer door en laat rustig inkoken tot de uienringen stroperig worden. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed je quichevorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en strooi een dun laagje paneermeel over de bodem.
Verdeel de uien over de bodem en leg hier de plakken camembert en mozzarella op. Verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten, tijm en Parmezaanse kaas of Grana Padano. Maak rondom randjes van eventueel overhangend bladerdeeg.
Bak de vierkazenquiche in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de quiche daarna iets afkoelen voordat je ‘m in punten snijdt.
Verspillingsvrij-tip: Je houdt wat halve kaasjes over. Ik heb daar de volgende dag een mini kaasfondue van gemaakt en die at ik met rauwkost en roosjes bloemkool. Maar je kunt de kaas natuurlijk ook los serveren op een borrelplankje.
Notities
Met dit recept maak je 1 quiche met 8 grote of 12 kleine punten.