Snelle krieltjessalade met cherrytomaten, augurk en dille
Voor deze snelle krieltjessalade meng je de krieltjes na het koken met onder andere bleekselderij, cherrytomaten, augurk en verse dille. De dressing is heerlijk romig en wordt gemaakt van olijfolie, appelciderazijn, mayonaise en mosterd.
Gang Salade
Keuken Vegetarisch
Trefwoord dille, krieltjes, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgkrieltjes in de schil
zout
olijfolie extra vergine
appelciderazijn
2grote stengels bleekselderij, of 3 kleinere stengels
15cornichons, maar een stuk of 8 augurken kan ook
250grcherrytomaten
10grverse dille, dikke stelen verwijderd
3stengelslente-ui
1elmayonaise met een zuurtje, zoals de Belgische van Jean Bâton
1 - 2tlgrove mosterd
zwarte peper
gerookt zeezout
Instructies
Kook de krieltjes 15 minuten in een bodempje gezouten water met de deksel iets schuin op de pan. Giet daarna af en laat iets afkoelen. Halveer de krieltjes en doe ze terug in de pan. Schenk er een royale scheut olijfolie en appelciderazijn bij en hussel de krieltjes in de pan om zodat ze allemaal goed bedekt zijn.
Snijd ondertussen de bleekselderij en cornichons in kleine blokjes, halveer de cherrytomaten, hak de dille grof en de lente-ui fijn. Gooi alles in de pan erbij met de mayonaise en mosterd en hussel goed om.
Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en (gerookt) zeezout. Dat was ‘t, meer hoef je niet te doen. Enjoy.
Notities
Met dit recept maak je een bijgerecht voor 4 personen.
Liever vegan? Gebruik dan vegan mayonaise, die van Jean Bâton is top.
Bereiding: 30 minuten (inclusief koken en afkoelen)