Deze puree met kastanjechampignons zit boordevol groente, is heerlijk kruidig en je kunt zelf bepalen of je 'm met vlees of vegetarisch eet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aardappel, champignons, tomaat, wortel
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
800grkruimige aardappels,geschild en grote gehalveerd
100 - 150mlmelk
boter
1tlfijngehakte tijm
1ui,gesnipperd
200grwortel,in dunne halve maantjes
bakolijfolie
200grrode puntpaprika, in stukjes
250grkastanjechampignons,in plakjes
1pakje(350 gr) Heinz Tomato Frito
1blik(390 gr) Heinz Tomato Blokjes met basilicum en oregano
1eltijmblaadjes
optioneel: 100 - 200 gr kip of vlees naar keuze,ik koos voor uitgebakken blokjes cervelaatworst
zwarte peper
Instructies
Kook de aardappels 20 minuten in een bodempje water (de aardappels moeten net onder staan) met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af. Schenk 100 ml melk in de pan en voeg een klontje boter toe. Verwarm dit en voeg de aardappels toe. Stamp tot een romige puree. Voeg extra melk toe als je de puree nog te droog vindt. Roer als laatste de tijm erdoor en houd warm tot gebruik.
In de tussentijd verhit je een hapjespan. Fruit de ui en wortel een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie.
Voeg de paprika en kastanjechampignons toe en bak tot de champignons net beginnen te slinken.
Schenk de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes in de pan en roer de tijmblaadjes erdoor. Als je kip of worst wilt gebruiken, roer je deze nu ook door de saus. Laat circa 15 minuten pruttelen zonder deksel terwijl je af en toe roert. Als al het overtollige vocht weg is, is de saus klaar. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper.
Schep op ieder bord een flinke opscheplepel van de puree en top af met een royale schep van de stoof.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 30 minuten.
Heb je een kliekje over? Dit kun je de volgende dag opbakken in een hapjespan.