Wil je iets lekkers bij de borrel of heb je zin in een stevige lunch of lichte avondmaaltijd? Maak dan deze mini Tex Mex quiche met frisse bonensalade.
Gang Hapje
Keuken Tex Mex
Trefwoord avocado, bonen, gehakt, spinazie
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
4 mini ovenschaaltjes, diameter tussen de 12 en 15 cm
Ingrediënten
Voor de mini quiches:
1rode ui,gesnipperd
2teentjes knoflook,fijngehakt
bakolijfolie
300grrundergehakt
1zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
1blik(300 gr) maiskorrels,uitgelekt
1/2zoete puntpaprika,in kleine blokjes
100grbladspinazie
1potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
4eieren
125grsour cream
zwarte peper
zout
4Santa Maria Tortilla Wraps Medium,zie notities
200grgeraspte cheddar
handje verse koriander,fijngehakt
Voor de bonensalade:
de overgebleven helft van de maiskorrels
de overgebleven halve zoete puntpaprika,in kleine blokjes
200grzwarte bonen,goed afgespoeld en uitgelekt
100grcherrytomaten,gehalveerd
1lente-ui,in dunne ringetjes
flinke hand spinazie
olijfolie extra vergine
1limoen
gerookt zeezout
zwarte peper
1/2avocado
handje koriander,grof gehakt
Instructies
Voor de Tex Mex quiche:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de mini ovenschaaltjes in met bakspray of een dun laagje bakolijfolie.
Verhit een hapjespan of brede koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie.
Voeg het rundergehakt toe samen met een half zakje van de seasoning mix en rul gaar.
Roer de helft van de maiskorrels, de paprika en de spinazie erdoor tot de blaadjes geslonken zijn. Blijf roerbakken op middelhoog vuur tot het vocht bijna helemaal verdampt is. Roer op het laatst een volle eetlepel van de chuncky wrap salsa erdoor.
Klop in de tussentijd de eieren los met de sour cream, een snuf peper en zout.
Verwarm iedere tortilla wrap 10 - 15 seconden in de magnetron tot ze zacht worden. Leg een wrap in een van de ovenschaaltjes en bekleed daarmee de bodem, druk zachtjes aan zodat ze goed aansluiten.
Verdeel de gehaktvulling over de 4 ovenschaaltjes. Schenk daarna het eimengsel gelijkmatig over de vulling. Strooi als laatste de geraspte cheddar erover en zet de mini quiches 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en gaar is.
Haal de mini quiches uit de ovenschaaltjes (je kunt ze heel makkelijk eruit halen door de wrapbodems omhoog te tillen) en serveer ze op borden. Snijd eventueel nog in 4 mooie punten. Garneer met een lepeltje van de chunky wrap salsa en wat fijngehakte koriander.
Voor de bonensalade:
Terwijl de mini quiches in de oven staan, maak je de bonensalade.
Meng de maiskorrels, paprika, zwarte bonen, cherrytomaten, lente-ui en spinazie in een saladeschaal.
Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie extra vergine, het sap van ½ limoen, wat (gerookt) zeezout en zwarte peper. Schenk de dressing over de salade en hussel door elkaar.
Garneer met plakjes avocado, maak er eventueel een mooi roosjes van, en druppel nog wat limoensap erover. Garneer met fijngehakte koriander naar smaak en serveer bij de mini quiches.
Notities
Dit is voor 4 personen als borrel, stevige lunch of lichte avondmaaltijd.
Op de foto zie je de small-versie van de tortilla wraps. Die had ik eerst bedacht, maar bleken niet groot genoeg te zijn voor mijn bakjes. Vandaar dat ik ben overgestapt op de medium-versie.