Een spannende variant voor liefhebbers van bonensoepen: een vegan bonensoep met geroosterde pompoen, currypasta en spinazie.
Gang Soep
Keuken Vegan
Trefwoord bonen, currypasta, pompoen, spinazie
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1flespompoen
80grmilde currypasta,bijvoorbeeld van Patak’s
zonnebloemolie
1flinke ui,gesnipperd
1blik(400 gr) tomatenblokjes
1lgroentebouillon
400grzwarte bonen,afgespoeld
310grbruine bonen of rode kidneybonen
zout
optioneel: verse bladspinazie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de flespompoen in plakken, met schil en al, en verwijder de pitten. Meng 2 theelepels currypasta met 2 eetlepels zonnebloemolie en smeer daar de plakken mee in. Leg de plakken op het bakpapier en rooster ze 30 minuten in de oven.
Verhit een soeppan met 2 eetlepels zonnebloemolie. Fruit de ui hierin met de rest van de currypasta. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 1 minuut. Schenk de groentebouillon in de pan en roer de bonen erdoor. Laat 10 minuten pruttelen.
Haal de pompoen uit de oven en snijd de schillen eraf. Snijd de pompoen grof en voeg toe aan de soep. Laat nog 5 minuten pruttelen en breng eventueel extra op smaak met zout.
Voor de liefhebbers voeg je nog een hand bladspinazie toe aan de bonensoep vlak voordat je ‘m serveert.
Notities
Dit is een maaltijdsoep voor 4 personen.
Bereiding: 45 minuten (of 30 minuten met blokjes pompoen uit het koelschap).