Meng alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en klop of roer door elkaar.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze goed heet is en zet het vuur daarna op de middelste stand. Schep met een eetlepel hoopjes in de pan en vorm er pancakes van. Je kunt er 6 ‘normale’ of 9 kleinere pancakes van bakken. Bak ze ongeveer 4 minuten per kant, dat is langer dan normaal omdat je wilt dat de havermout goed gaart. Anders worden ze klef en dat is zonde.
In de tussentijd verhit je een tweede koekenpan (of doe het achter elkaar als je maar één pan hebt) met een klein klontje boter. Bak hier de partjes appel in tot ze goud bruin worden. Voeg de kaneel toe en een scheutje ahornsiroop naar smaak, schep om en bak kort door. Als laatste gaan de blauwe bessen door, die hoeven maar heel kort verwarmd te worden. Zet het vuur uit.
Leg 3 havermout pancakes op een bord en garneer met een lepel yoghurt en de gebakken appeltjes met blauwe bessen. Serveer direct.
Notities
Voldoende voor 2 personen (of 1 volwassene en 2 kinderen, in mijn geval).