Geniet van deze heerlijke biefstuk uit de wok met shiitake, aubergine en noedels. Je maakt 'm in 25 minuten en is lekker voor jong en oud.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord aubergine, biefstuk, noedels, shiitake
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1biefstuk,circa 200 gr
zonnebloemolie
sojasaus
1tlmaïzena
4teentjes knoflook
3cmgember
2stengels lente-ui
250grshiitake
1aubergine
200 - 250grnoedels naar keuze,ik koos voor udon noedels
oestersaus
sesamolie
1elgeroosterd sesamzaad
Instructies
Snijd de biefstuk eerst in de lengte doormidden en snijd iedere helft in dunne plakjes. Klop 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel sojasaus en de maïzena door elkaar in een kom tot een marinade zonder klontjes. Schep de plakjes biefstuk erdoor en laat een minuut of 10 staan.
In de tussentijd hak je de knoflook fijn, schil en hak je de gember fijn en snijd je de lente-ui in dunne ringetjes. De shiitake snijd je in grove stukken en de aubergine in kleine blokjes.
Bereid ook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna met koud water na en zet klaar voor later.
Verhit je wokarang rustig en schenk direct 3 eetlepels zonnebloemolie in de pan. Voeg daar de fijngehakte knoflook en gember en 2/3 van de lente-ui aan toe. Terwijl de olie opwarmt, kun je dan rustig de ingrediënten fruiten en de olie op smaak brengen. Als ze even gefruit zijn, schep je ze uit de pan. Maar laat de olie wel in de pan.
Zet daarna het vuur hoger en wok de plakjes biefstuk snel op hoog vuur, zodat ze aan beide kanten zijn dichtgeschroeid. Haal daarna uit de pan.
Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en wok nu de shiitake en aubergine op hoog vuur tot beide zachter worden, maar nog wel een bite hebben. In 2 tot 3 minuten ben je daarmee wel klaar.
Zet het vuur wat lager en schenk 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels oestersaus bij de groenten en voeg ook het gefruite knoflookmengsel toe. Schep alles goed om en laat kort pruttelen.
Nu gaan de noedels erdoor, schep alles goed om en verwarm de noedels. Proef daarna en voeg naar eigen wens nog extra sojasaus of oestersaus toe. Als laatste schep je de plakjes biefstuk erdoor en 1 tl sesamolie (of meer naar smaak). Die hoeven maar heel kort verwarmd te worden.
Serveer de biefstuk uit de wok op borden en garneer met sesamzaad en de resterende ringetjes lente-ui. Eet smakelijk!