De allerlekkerste zelfgemaakte tomatensoep vind ik deze met basilicum. Je maakt 'm helemaal zelf, in 30 minuten en is nog volledig plantaardig ook.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord basilicum, knoflook, tomaat, ui
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 2liter
Ingrediënten
1ui,grof gehakt
2teentjes knoflook,grof gehakt
bakolijfolie
2eltomatenpuree
1kgrijpe trostomaten (vleestomaten kunnen ook, ga wel voor een beetje kwaliteit want anders smaken de tomaten naar niets),in grove stukken
kristalsuiker
1,5lgroentebouillon
15grbasilicum,grof gehakt + extra voor serveren
serveer erbij: brood of grove knoflookcroutons, ook lekker met wat druppeltjes olijfolie extra vergine van goede kwaliteit en een snufje zwarte peper
Instructies
Fruit de ui en 2 teentjes knoflook glazig in een soeppan met een scheut bakolijfolie.
Roer de tomatenpuree, stukken trostomaat en een snufje suiker erdoor en bak 2 minuten mee.
Schenk de groentebouillon in de pan en laat 15 minuten pruttelen. Roer op het laatst de basilicum erdoor.
Pureer de tomatensoep met een blender of staafmixer, breng eventueel extra op smaak met zout en peper, en serveer met extra blaadjes basilicum, brood of knoflookcroutons.