Barbecuesalade met groene currydressing en noedels
Voor deze maaltijdsalade gril je eerst de groenten op de barbecue. Meng daarna in een kom met de heerlijke Thaise groene currydressing en rijstnoedels.
Gang Salade
Keuken Barbecue
Trefwoord currypasta, groente, noedels
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
barbecue met rooster
Ingrediënten
1courgette
2rode paprika’s
½rode kool of spitskool
olijfolie
zout
circa 100 gr Thaise Rijstnoedels van Fairtrade Original
2elvan je favoriete pindakaas
1pakjeThaise Groene Currypasta van Fairtrade Original
1elrijstazijn
1limoen
om te serveren: pinda’s, grof gehakte koriander en/of lente-ui, in ringetjes
Instructies
Steek de barbecue aan en verhit deze tot 180 graden. Plaats ook vast een (gietijzeren) rooster.
Snijd ondertussen de courgette in dikke repen, de paprika’s in kwarten en halveer de rode kool in de lengte. Meng in een kom met een scheut olijfolie en een snuf zout.
Leg als eerste de rode kool op de barbecue. Deze heeft het langst nodig om te garen, circa 15 minuten. Daarna volgen de repen courgette en als laatste de stukken paprika. Gril alle groenten, draai je ze ook geregeld om, tot er mooie grillstrepen ontstaan. De courgette en paprika mogen gaar worden en de rode kool is beetgaar het allerlekkerst.
Tip: Als de barbecue te snel gaat en er vlammen ontstaan kun je de groenten iets naar de buitenkant verplaatsen zodat ze niet verbranden. Sluit dan de deksel zodat de temperatuur weer kan stabiliseren.
Bereid ondertussen de noedelnestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna na met koud water.
Voor de dressing meng je de pindakaas met 1 - 2 eetlepels van de groene currypasta (naar smaak), de rijstazijn en een kneepje limoensap. Klop door elkaar met een garde en voeg een scheutje water toe om de dressing vloeibaarder te maken. Proef nu en bepaal of je nog extra currypasta, rijstazijn of limoensap wilt toevoegen. Zet apart.
Tip: De currypasta die je over hebt, kun je tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Maar invriezen kan ook, zo kun je de pasta veel langer bewaren.
Haal de groenten van de barbecue. Snijd de paprika en courgette en grove stukken en de rode kool in reepjes.
Meng de groenten, noedels en dressing in een grote saladeschaal. Het lekkerste is om de salade nog even 15 minuten te laten staan zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Garneer de salade naar wens met pinda’s, koriander en/of lente-ui en serveer. Geniet!
Notities
Met dit recept maak je een maaltijdsalade voor 4 personen.