Open de blikjes ansjovis en tonijn en laat de olijfolie eruit lekken. Van deze olie ga je zo 2 - 3 flinke eetlepels gebruiken om alles lekker in te bakken. De ansjovisfilets prak je fijn met een vork en de uitgelekte tonijn zet je klaar in een bakje.
Verhit een braad-/stoofpan en fruit de geprakte ansjovisfilets met de knoflook aan. Een minuut of 2 tot het goed gaat geuren.
Voeg de uien, bleekselderij en wortel toen en bak 5 minuten op niet te hoog vuur terwijl je regelmatig roert.
Roer de reepjes paprika en tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
Voeg de stukjes tomaat, tonijn, gerookt paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.
Doe daarna de blokjes zalm erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel nog zout of peper toe als je iets mist, maar ik vond de smaak zo helemaal top.
Serveer het vispotje met de gekookte tagliatelle en garneer royaal met fijngehakte dille.