Deze heerlijke pastasalade maak je met gerookte kip, cherrytomaten, avocado, verse kruiden en een dressing van yoghurt. In 20 minuten ben je klaar!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Gevogelte
Trefwoord avocado, kip, pasta, tomaat
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
300grvolkoren pasta,fusilli of penne
zout
½sjalot
250grcherrytomaten
1avocado
150grgerookte kipfilet
handje verse bieslook
handje verse dille
handje verse basilicum,alleen de blaadjes
4elGriekse stijl yoghurt 0%,maar gewone Griekse yoghurt kan natuurlijk ook
1elmayonaise
sap van ½ citroen
zwarte peper
30grrucola
Instructies
Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water. Giet daarna af en spoel na met koud water.
Snipper de sjalot heel fijn, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes. De gerookte kipfilet snijd je in reepjes of dunne plakjes.
Hak de verse kruiden fijn.
Meng de Griekse stijl yoghurt, mayonaise, citroensap en fijngehakte kruiden door elkaar in een kommetje. Breng goed op smaak met zout en peper.
Meng de gekookte pasta, sjalot, cherrytomaten, avocado, gerookte kipfilet en rucola door elkaar in een kom. Breng naar eigen wens op smaak met de kruidendressing (overgebleven yoghurtdressing kun je, goed afgedekt, tot 4 dagen bewaren in de koelkast).
Tip: Niet op de foto, maar probeerden we nog succesvol uit: deze pastasalade met kip smaakt nog lekkerder met grof geraspte Parmezaanse kaas erover. Geniet ervan!
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 20 minuten.
Tip: Wil je nog extra groenten toevoegen? Denk dan aan geblancheerde doperwten, gegrilde asperges of courgette of beetgaar gekookte sperziebonen.