skillet (gietijzeren koekenpan) of andere hittebestendige pan voor op de barbecue
Ingrediënten
2aubergines
bakolijfolie
1ui,in grove stukken gehakt
4hele tenen knoflook,geplet
zout
1tlgerookt paprikapoeder
1eltomatenpuree
1blik(400 gr) tomatenblokjes
1elverse blaadjes rozemarijn,fijngehakt + extra takjes voor garnering
1elbalsamicoazijn
1tlsuiker
zwarte peper
serveer erbij: stokbrood, flatbread of naan
Instructies
Steek de barbecue aan en breng ‘m naar een temperatuur van 180 graden. Leg een (gietijzeren) rooster in de barbecue en verwarm.
Snijd de aubergines in lange plakken, kwast ze in met bakolijfolie en grill ze daarna helemaal zacht op het rooster van de barbecue. Hak de aubergine daarna in grove stukken.
Zet de skillet of andere hittebestendige pan op het rooster in de barbecue en laat goed heet worden.
Voeg een scheutje bakolijfolie toe aan de skillet en fruit de ui en knoflook een paar minuten met een snufje zout.
Roer het gerookt paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schep de aubergine erdoor en bak nog een paar minuten.
Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn, balsamicoazijn en suiker toe en roer goed door.
Sluit het deksel van de barbecue en laat 45 - 60 minuten stoven. Zorg dat de temperatuur niet boven de 180 graden komt en proef tussentijds. Vind je de saus nog iets te zuur? Voeg dan wat extra suiker toe. Je wilt een goede balans tussen kruidig, zuur en zoet.
Haal de skillet voorzichtig van de barbecue en garneer met kleine takjes rozemarijn en wat gemalen zwarte peper.
Serveer de gestoofde aubergine met stokbrood, flatbread of naan en je favoriete wijn (of ander drankje natuurlijk).
Notities
Dit is een voor- of bijgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.