Kipfilet in yoghurtsaus is heel makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Ik voegde ook nog wat augurk, dille en geroosterde citroen toe.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord citroen, dille, kip, yoghurt
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grkipfilet, of kippendijen als je daar meer fan van bent
zout
zwarte peper
plantaardige olie, bakolijfolie of koolzaadolie
1sjalot, gesnipperd
300mlkippenbouillon
1citroen, in plakken
250grFAGE Total Greek Yoghurt 5%
2 - 3augurken, circa 100 gr, in kleine blokjes
10grverse dille, dikke stelen verwijderd en blaadjes daarna fijngehakt
serveer erbij: beetgaar gekookte pasta, bijvoorbeeld tagliatelle of pappardelle of spaghetti aglio e olio
Instructies
Snijd de haasjes van de kipfilet en snijd de filets daarna 4 stukken. Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit een grote koeken- of hapjespan op middelhoog vuur en schenk 2 eetlepels olie in de pan. Bak de kip rondom mooi bruin aan en schep daarna uit de pan.
Fruit de sjalot een paar minuten in de olie en schenk 200 ml kippenbouillon in de pan. Verwarm en leg de kipfilet in het vocht. Laat 20 minuten pruttelen en draai de kip halverwege om.
Zet een tweede koekenpan op het vuur met 1 eetlepel olie. Bak de plakjes citroen aan beide kanten aan tot ze bruin worden, schep daarna uit de pan.
Roer de FAGE yoghurt los met de resterende (koude) kippenbouillon. Haal de kip nog een keer uit de pan, voeg de yoghurtsaus toe aan de pan samen met de augurk en meng alles goed tot de saus samen komt. Leg de kip terug in de saus en laat nog 5 minuten smoren op laag vuur.
Tip: Laat de saus niet meer koken, want dan kan de saus gaan schiften. Mocht dit toch gebeuren is het ook geen probleem. Haal de pan dan van het vuur, leg de stukken kip op een bord en klop de saus even goed door met een garde. De saus zal zo weer samenkomen.
Roer op het laatst de fijngehakte dille erdoor. Serveer de kipfilet in yoghurtsaus met de plakjes gebakken citroen ‘on top’. Smaakt heerlijk met pasta als bijgerecht, een goede combi ook voor de kinderen in huis.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Wil je je kipfilet malser krijgen, marineer de filets dan eerst in een mengsel van Griekse yoghurt en zout. Zie mijn uitleg hierboven voor meer informatie.
Serveer er beetgaar gekookte pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of pappardelle) bij of deze spaghetti aglio e olio.