Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Oftewel spaghetti met knoflook, olie en Spaanse peper. Want ook al doet de titel iets ingewikkelds vermoeden, deze spaghetti is super makkelijk om te maken. In het Italiaans klinkt het alleen zo veel leuker.

De eenvoud van deze spaghetti maakt ook wat het is. Pure smaken, geen gedoe en vooral genieten van de spaghetti. In Italië wordt dit gerecht ook veel als voorgerecht gegeten, daarna komt dan nog vlees of vis. Dat kun je ook doen als je er een Italiaans avondje van wil maken, maar als avondmaaltijd met een lekkere salade erbij vind ik het ook helemaal top. Bij voorkeur zou ik gaan voor verse spaghetti, als je die zelf maakt is het natuurlijk het allerlekkerst maar de verse spaghetti van de AH vind ik zelf ook goed. Die vind je in de koeling en is trouwens ook heel vaak in de aanbieding.

Goed, zet de Italiaanse muziek maar aan en haal de pasta borden uit de kast want we gaan spaghetti aglio, olio e peperoncino maken (probeer het maar is in een keer goed uit te spreken).

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

200 gr (verse) spaghetti (bij de AH in de koeling)
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
handje platte peterselie
75 ml extra vergine olijfolie
zout

spaghetti_all_aglio_olio_e_peperoncino_2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 2o minuten

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (als je verse gebruikt die maar vier minuten hoeft te koken, voer dan eerst stap 2 uit).

2. Snijd de peper en knoflook fijn. Dit kun je ook samen in een keukenmachine doen. Dan ben je helemaal snel klaar. Ik koos er trouwens voor om de helft van de zaden uit de peper te halen, je kunt ze ook allemaal laten zitten of helemaal eruit halen. Het is net hoe pittig je lekker vindt. Hak de peterselie ook alvast.

3. Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie. Doe de peper en knoflook erbij en bak 1-2 minuten in de olijfolie. Zorg dat de knoflook niet verbrand, zet daarvoor eventueel het vuur lager.

4. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Schenk de olie met peper en knoflook erdoor heen en voeg ook de peterselie en zout naar smaak toe. Verwarm nog even kort en serveer in diepe borden met optioneel een salade erbij.

Buon appetito! 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Spaghetti aglio, olio e peperoncino”

  1. ook lekker als je de spaghetti in bouillon kookt. En over het gerecht wat geroosterde pijnboompitjes en basilicum maakt het helemaal af.

  2. Dit is hemels! Ik maak dit minstens één keer per weer, liever nog vaker. Het is absoluut mijn meest favoriete gerecht.
    Alleen heb ik nu de Habaneropeper ontdekt en ik gooi bij mezelf één fijngesneden Habanero in het gerecht. De zaadlijsten laat ik gewoon zitten. Maar let wel: dit is voor de gevorderde peper-eter. 😉 Ik smul ervan! En: wel even aftoppen met Parmezaanse kaas!

    1. Ja hoor, dat kan. Normaal bak ik in bakolijfolie (omdat de smaak toch wel enigszins vervliegt), maar voor een gerecht als deze waarbij de olijfolie een hoofdrol speelt gebruik ik dan extra vergine.

  3. Sauzen obv olie worden in Italie normaliter gegeten met droge (fabrieks) pasta. Met name in Noord Italie wordt verse pasta gecombineerd met sauzen obv room en boter.

  4. Dit is een gerecht wat ik vaak maak als ik (vader van twee twintigers en man van een fantastische vrouw) alleen thuis ben. Ik laat er nog enkele ansjovis- jes in smelten om het geheel op een natuurlijke manier te zouten. Probeer maar eens.