Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Oftewel spaghetti met knoflook, olie en Spaanse peper. Want ook al doet de titel iets ingewikkelds vermoeden, deze spaghetti aglio, olio e peperoncini is super makkelijk om te maken. In het Italiaans klinkt het alleen zo veel mooier De eenvoud van deze spaghetti maakt ook wat het is. Pure smaken, …

Oftewel spaghetti met knoflook, olie en Spaanse peper. Want ook al doet de titel iets ingewikkelds vermoeden, deze spaghetti aglio, olio e peperoncini is super makkelijk om te maken. In het Italiaans klinkt het alleen zo veel mooier

De eenvoud van deze spaghetti maakt ook wat het is. Pure smaken, geen gedoe en vooral genieten van de spaghetti. In Italië wordt dit gerecht ook veel als voorgerecht gegeten, daarna komt dan nog vlees of vis. Dat kun je ook doen als je er een Italiaans avondje van wil maken, maar als avondmaaltijd met een lekkere salade erbij vind ik het ook helemaal top. Bij voorkeur zou ik gaan voor verse spaghetti, als je die zelf maakt is het natuurlijk het allerlekkerst maar de verse spaghetti van de AH vind ik zelf ook goed. Die vind je in de koeling en is trouwens ook heel vaak in de aanbieding.

Goed, zet de Italiaanse muziek maar aan en haal de pasta borden uit de kast want we gaan spaghetti aglio, olio e peperoncino maken (probeer het maar is in een keer goed uit te spreken).

Wat je nodig hebt voor 2 personen

200 gr spaghetti
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
handje platte peterselie
75 ml extra vergine olijfolie
zout

spaghetti_all_aglio_olio_e_peperoncino_2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (als je verse gebruikt die maar vier minuten hoeft te koken, voer dan eerst stap 2 uit).

2. Snijd de peper en knoflook fijn. Dit kun je ook samen in een keukenmachine doen. Dan ben je helemaal snel klaar. Ik koos er trouwens voor om de helft van de zaden uit de peper te halen, je kunt ze ook allemaal laten zitten of helemaal eruit halen. Het is net hoe pittig je lekker vindt. Hak de peterselie ook alvast.

3. Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie. Doe de peper en knoflook erbij en bak 1-2 minuten in de olijfolie. Zorg dat de knoflook niet verbrand, zet daarvoor eventueel het vuur lager.

4. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Schenk de olie met peper en knoflook erdoor heen en voeg ook de peterselie en zout naar smaak toe. Verwarm nog even kort en serveer in diepe borden met optioneel een salade erbij.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer