Basisrecept pruimencrumble (of ander seizoensfruit)
Zin in een heerlijke pruimencrumble die heel makkelijk is om te maken? Gebruik dan mijn basisrecept, die ook perfect werkt met ander soort fruit.
Gang Nagerecht
Keuken Oven
Trefwoord pruimen, pumpkin spice, sinaasappel
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgpruimen,of ander seizoensfruit die ik in het seizoen bestelde bij Crisp
50grlichtbruine basterdsuiker
25grbloem
2tlkaneel
1tl pumpkin spice specerijen,kun je er eventueel ook uitlaten, voeg dan wat extra kaneel toe
rasp van 1/2 sinaasappel
2elsinaasappelsap
Voor de crumble:
250grbloem
75grkristalsuiker
75grlichtbruine basterdsuiker
150grkoude roomboter,in kleine blokjes
Serveer erbij:
clotted cream, opgeklopte slagroom met mascarpone of custard
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in kwarten. Meng ze in een ruime ovenschaal (die van mij was 24 x 24 cm) met de 50 gr basterdsuiker, 25 gr bloem, specerijen, sinaasappelrasp en -sap. Schep alles door elkaar zodat het goed gemengd is.
Meng voor de crumble de bloem, kristalsuiker, basterdsuiker en koude boter in een keukenmachine met hakmes. Blijf pulseren totdat het mengsel grote en kleine klontjes begint te vormen. Maar ga niet te lang door (anders wordt het echt een deeg). Verdeel de crumblelaag met je vingers gelijkmatig over de vulling.
Zet de schaal in de oven en bak 35 - 40 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is geworden.
Serveer de pruimencrumble lauwwarm met clotted cream, opgeklopte slagroom met mascarpone of custard.
Notities
Dit is een nagerecht voor 4-6 personen.
Bereiding 15 minuten + oventijd 35 - 40 minuten.
Serveer met clotted cream, opgeklopte slagroom met mascarpone of deze custard