Met deze gemarineerde kip van de barbecue maak je wraps met knapperige groenten en zelfgemaakte pindasaus. Heerlijk en makkelijk comfort food.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Trefwoord kip, komkommer, wortel, wraps
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4el sojasaus
2teentjes knoflook,uitgeperst
1cmverse gember,geraspt
zwarte peper
4kippendijen,zonder vel en bot
8wortel wraps
100grijsbergsla,in reepjes
100grwortel julienne
¼komkommer,in dunne reepjes
pindasaus
handje verse koriander,alleen de blaadjes
optioneel: 1 rode peper,fijngehakt
Instructies
Meng de sojasaus, knoflook, gember en een snuf zwarte peper in een kom met de kippendijen. Laat marineren tot de barbecue op temperatuur is.
Verwarm de barbecue met een gietijzeren rooster tot 200 °C. Zet in de tussentijd alle overige ingrediënten klaar. Wij hebben trouwens het modulaire tafelsysteem (Modular Egg Workspace) buiten geplaatst als buitenkeuken. Werkt super fijn en we hebben veel werk- en opbergruimte daardoor gekregen.
Grill de kippendijen in 8 - 10 minuten gaar op het rooster. Snijd ze daarna in reepjes.
Leg de (wortel) wraps heel kort op het gietijzeren rooster van de barbecue om ze te verwarmen. Maar echt heel kort, want ze verbranden makkelijk.
Beleg iedere wrap met ijsbergsla, wortel julienne, komkommer en reepjes kippendijen. Garneer royaal met warme pindasaus en korianderblaadjes. En optioneel met fijngehakte rode peper voor de liefhebbers. Serveer de wraps met de kip van de barbecue direct.
Tip: Mijn pindasaus, naar dit recept, kun je natuurlijk ook op je barbecue maken! Gebruik daarvoor een gietijzeren pannetje. Als je de pindasaus al eerder hebt gemaakt, kun je ‘m ook opwarmen op je Egg (of andere barbecue) in een hittebestendig pannetje of bakje.
Notities
Met dit recept maak je 4 wraps met gemarineerde kip van de barbecue.
De bereiding duurt in totaal 45 minuten.
Mijn pindasaus, naar dit recept, kun je natuurlijk ook op je barbecue maken! Gebruik daarvoor een gietijzeren pannetje. Als je de pindasaus al eerder hebt gemaakt, kun je ‘m ook opwarmen op je Egg (of andere barbecue) in een hittebestendig pannetje of bakje.