Bak deze heerlijke chocolade banaan pancakes met chocolade ganache voor jezelf of voor je kinderen! Ik maakte ze zonder toegevoegde suikers.
Gang Ontbijt
Keuken Pancakes
Trefwoord banaan, chocolade, slagroom
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 6pancakes
Ingrediënten
1rijpe banaan
100mlmelk
1ei
1tlvanille extract
175grbloem
50grSPLENDA® Stevia kristalpoeder
25grcacaopoeder
3tlbakpoeder
snufje zout
plantaardige olie
100mlslagroom
100mlpure chocolade
SPLENDA® Stevia Vloeistof
voor de garnering: plakjes banaan en chocochips
Instructies
Snijd de banaan in grove stukken en meng met de melk, ei en vanille extract in een foodprocessor of blender tot de banaan en helemaal fijn en het mengsel schuimig is.
Voeg de bloem, kristalpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix nog even door tot het beslag goed gemengd is.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk een heel klein scheutje olie in de pan en verdeel goed. Schep een kleine soeplepel beslag in de pan en smeer uit tot een rondje, zo groot als een pancake. Als je koekenpan groot genoeg is kun je er drie tegelijk bakken, ander twee. Bak de pancake tot er luchtbelletjes verschijnen, flip om en bak ook de andere kant. Je bakt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
In de tussentijd verhit je de slagroom in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur daarna uit. Roer de grofgehakte chocolade er rustig door tot het helemaal gesmolten is. Voeg nog een kneepje vloeistof toe voor de smaak en laat staan.
Serveer de pancakes met plakjes banaan, de chocoladesaus en eventueel nog wat chocochips. Of maak er helemaal een feestje van door er een echte pancake toren van te bouwen zoals ik deed :-)