Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus

Samenwerking – Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik ging de uitdaging aan en gebruikte daarvoor de nieuwe SPLENDA® Stevia kristalpoeder die bestaat uit natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit product dus heel goed vind om mee te bakken.

In de tussentijd heb ik nog veel vaker met de kristalpoeder gebakken en ik ben echt fan geworden. Wil je meer inhoudelijk weten over het product, lees dan ook mijn vorige artikel waarin ik het uitgebreid vertel. Ik ben nog steeds niet vies van echte suiker, maar minder suiker op een dag waarbij ik nog steeds wel optimaal geniet, vind ik wel een heel goed idee. Dus als ik mijn suikerinname alleen al voor de helft halveer door deze te vervangen door SPLENDA® Stevia ben ik gewoon goed bezig, en het is nog lekker ook!

Dat laatste bewijs ik vandaag met mijn nieuwe recept voor chocolade banaan pancakes met chocoladesaus. Waar dus geen gram toegevoegde suiker in zit. Voor het zoeten van de pancakes gebruikte ik banaan en de SPLENDA® Stevia kristalpoeder, en voor de chocoladesaus gebruikte ik de SPLENDA® Stevia vloeistof. De kristalpoeder kun je heel gemakkelijk een op een vervangen in je baksel en van de vloeistof gebruikte ik maar een kneepje om de chocoladesaus een lekkere, zoete smaak te geven. Hieronder deel ik, speciaal omdat het deze maand zowel nationaal als internationaal allemaal om pannenkoeken draait, het recept.

Tijd om chocolade banaan pancakes  te bakken

Mijn jongens thuis zijn echt dol op chocolade pancakes (alles met chocolade eigenlijk) en soms bakken we die ook als ontbijt. Normaal voegde ik daar ook suiker, ahornsiroop of honing aan toe, want het zijn kleine zoetekauwen die twee. Maar nu heb ik me dan toch een lekker recept gemaakt waarvoor ik de SPLENDA® Stevia kristalpoeder en vloeistof heb gebruikt. De jongens, en ik, werden er wild van 😉

Wat je nodig hebt voor 6 pancakes

 • 1 rijpe banaan
 • 100 ml melk
 • 1 ei
 • 1 tl vanille extract
 • 175 gr bloem
 • 50 gr SPLENDA® Stevia kristalpoeder
 • 25 gr cacaopoeder
 • 3 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • plantaardige olie
 • 100 ml slagroom
 • 100 ml pure chocolade
 • voor de garnering: plakjes banaan en chocochips

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

 1. Snijd de banaan in grove stukken en meng met de melk, ei en vanille extract in een foodprocessor of blender tot de banaan en helemaal fijn en het mengsel schuimig is.
 2. Voeg de bloem, SPLENDA® Stevia kristalpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix nog even door tot het beslag goed gemengd is.
 3. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk een heel klein scheutje olie in de pan en verdeel goed. Schep een kleine soeplepel beslag in de pan en smeer uit tot een rondje, zo groot als een pancake. Als je koekenpan groot genoeg is kun je er drie tegelijk bakken, ander twee. Bak de pancake tot er luchtbelletjes verschijnen, flip om en bak ook de andere kant. Je bakt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
 4. In de tussentijd verhit je de slagroom in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur daarna uit. Roer de grofgehakte chocolade er rustig door tot het helemaal gesmolten is. Voeg nog een kneepje SPLENDA® Stevia Vloeistof toe voor de smaak en laat staan.
 5. Serveer de pancakes met plakjes banaan, de chocoladesaus en eventueel nog wat chocochips. Of maak er helemaal een feestje van door er een echte pancake toren van te bouwen zoals ik deed 🙂

Geniet van dit heerlijke pancake recept!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Maak ook deze chocolade banaan pancakes met chocoladesaus. Ik wil minder suiker eten, daarom gebruikte ik o.a. banaan om de pannenkoekjes te zoeten. #pannenkoeken #zondersuiker

Dit is een samenwerking met SPLENDA® Stevia. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus”