Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik gebruikte daarvoor natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit product dus heel goed vind om mee te bakken.

In de tussentijd heb ik nog veel vaker met de kristalpoeder gebakken en ik ben echt fan geworden. Dat laatste bewijs ik vandaag met mijn nieuwe recept voor chocolade banaan pancakes met chocoladesaus. Waar dus geen gram toegevoegde suiker in zit en lekker dat ze waren!

Tijd om chocolade banaan pancakes te bakken

Mijn jongens thuis zijn echt dol op chocolade pancakes (alles met chocolade eigenlijk) en soms bakken we die ook als ontbijt. Normaal voegde ik daar ook suiker, ahornsiroop of honing aan toe, want het zijn kleine zoetekauwen die twee. Maar nu heb ik me dan toch een lekker recept gemaakt zonder deze toegevoegde suikers. De jongens, en ik, werden er wild van 😉

Wat je nodig hebt voor 6 pancakes

 • 1 rijpe banaan
 • 100 ml melk
 • 1 ei
 • 1 tl vanille extract
 • 175 gr bloem
 • 50 gr SPLENDA® Stevia kristalpoeder
 • 25 gr cacaopoeder
 • 3 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • plantaardige olie
 • 100 ml slagroom
 • 100 ml pure chocolade
 • SPLENDA® Stevia Vloeistof
 • voor de garnering: plakjes banaan en chocochips

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

 1. Snijd de banaan in grove stukken en meng met de melk, ei en vanille extract in een foodprocessor of blender tot de banaan en helemaal fijn en het mengsel schuimig is.
 2. Voeg de bloem, kristalpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix nog even door tot het beslag goed gemengd is.
 3. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk een heel klein scheutje olie in de pan en verdeel goed. Schep een kleine soeplepel beslag in de pan en smeer uit tot een rondje, zo groot als een pancake. Als je koekenpan groot genoeg is kun je er drie tegelijk bakken, ander twee. Bak de pancake tot er luchtbelletjes verschijnen, flip om en bak ook de andere kant. Je bakt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
 4. In de tussentijd verhit je de slagroom in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur daarna uit. Roer de grofgehakte chocolade er rustig door tot het helemaal gesmolten is. Voeg nog een kneepje vloeistof toe voor de smaak en laat staan.
 5. Serveer de pancakes met plakjes banaan, de chocoladesaus en eventueel nog wat chocochips. Of maak er helemaal een feestje van door er een echte pancake toren van te bouwen zoals ik deed 🙂

Geniet van dit heerlijke pancake recept!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Maak ook deze chocolade banaan pancakes met chocoladesaus. Ik wil minder suiker eten, daarom gebruikte ik o.a. banaan om de pannenkoekjes te zoeten. #pannenkoeken #zondersuiker

Recept & fotografie, Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus”

Reacties zijn gesloten.