5 van 1 stem

Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus

20 minuten
Ontbijt
Pancakes

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik gebruikte daarvoor natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit …

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik gebruikte daarvoor natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit product dus heel goed vind om mee te bakken.

In de tussentijd heb ik nog veel vaker met de kristalpoeder gebakken en ik ben echt fan geworden. Dat laatste bewijs ik vandaag met mijn nieuwe recept voor chocolade banaan pancakes met chocoladesaus. Waar dus geen gram toegevoegde suiker in zit en lekker dat ze waren!

Tijd om chocolade banaan pancakes te bakken

Mijn jongens thuis zijn echt dol op chocolade pancakes (alles met chocolade eigenlijk) en soms bakken we die ook als ontbijt. Normaal voegde ik daar ook suiker, ahornsiroop of honing aan toe, want het zijn kleine zoetekauwen die twee. Maar nu heb ik me dan toch een lekker recept gemaakt zonder deze toegevoegde suikers. De jongens, en ik, werden er wild van 😉

Ingrediënten

 • 1 rijpe banaan
 • 100 ml melk
 • 1 ei
 • 1 tl vanille extract
 • 175 gr bloem
 • 50 gr SPLENDA® Stevia kristalpoeder
 • 25 gr cacaopoeder
 • 3 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • plantaardige olie
 • 100 ml slagroom
 • 100 ml pure chocolade
 • SPLENDA® Stevia Vloeistof
 • voor de garnering: plakjes banaan en chocochips

Aan de slag!

 • Snijd de banaan in grove stukken en meng met de melk, ei en vanille extract in een foodprocessor of blender tot de banaan en helemaal fijn en het mengsel schuimig is.
 • Voeg de bloem, kristalpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix nog even door tot het beslag goed gemengd is.
 • Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk een heel klein scheutje olie in de pan en verdeel goed. Schep een kleine soeplepel beslag in de pan en smeer uit tot een rondje, zo groot als een pancake. Als je koekenpan groot genoeg is kun je er drie tegelijk bakken, ander twee. Bak de pancake tot er luchtbelletjes verschijnen, flip om en bak ook de andere kant. Je bakt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
 • In de tussentijd verhit je de slagroom in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur daarna uit. Roer de grofgehakte chocolade er rustig door tot het helemaal gesmolten is. Voeg nog een kneepje vloeistof toe voor de smaak en laat staan.
 • Serveer de pancakes met plakjes banaan, de chocoladesaus en eventueel nog wat chocochips. Of maak er helemaal een feestje van door er een echte pancake toren van te bouwen zoals ik deed 🙂

Notities

 • Met dit recept maak je 6 pancakes.
 • Bereiding: 20 minuten.

Geniet van dit heerlijke pancake recept!

Recept & fotografie, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer