Groen, vegetarisch en heel lekker: deze pasta met spruitjes en boerenkool is een heerlijk begin van de week en geschikt voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pasta
Trefwoord boerenkool, spruitjes
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
320grvolkoren penne
400grspruitjes,schoongemaakt
4witte boterhammen,verkruimeld (of 50 gr panko)
2teentjesknoflook,uitgeperst
bakolijfolie
zwarte peper
zout
2uien,gesnipperd
200grboerenkool
250mlkookroom
25grParmezaanse kaas,geraspt
Instructies
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en schep terug in de pan.
Kook de spruitjes 5 minuten voor in kokend water en giet af.
Bak het broodkruim met de knoflook op laag vuur bruin in een hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie. Blijf roeren enlaat niet aanbakken. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep in een bakje.
Verhit dezelfde hapjespan en fruit de uien in 2 el bakolijfolie. Voeg de spruitjes toe en roerbak verder gaar en goudbruin. Roer op het laatst de boerenkool erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de saus daarna door de penne en warm door.
Serveer de pasta met spruitjes met een royale hoeveelheid van het broodkruim gemengd met de Parmezaanse kaas.