Pasta met spruitjes en boerenkool

Op deze mooie maandagochtend in februari zet ik een heerlijk vegetarisch pastagerecht op het menu. Deze pasta met spruitjes en boerenkool werd met gejuich ontvangen binnen ons gezin waar echt niet iedereen fan is van spruitjes, maar wel als ze op deze manier verwerkt worden in een gerecht. En het wordt nog extra lekker met het gebakken broodkruim die ik nog even mengde met Parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 320 gr (volkoren) penne
  • 400 gr spruitjes, schoongemaakt
  • 4 witte boterhammen, verkruimeld (of 50 gr panko)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • bakolijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 gr boerenkool
  • 250 ml kookroom
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

  1. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en schep terug in de pan.
  2. Kook de spruitjes 5 minuten voor in kokend water en giet af.
  3. Bak het broodkruim met de knoflook op laag vuur bruin in een hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie. Blijf roeren enlaat niet aanbakken. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep in een bakje.
  4. Verhit dezelfde hapjespan en fruit de uien in 2 el bakolijfolie. Voeg de spruitjes toe en roerbak verder gaar en goudbruin. Roer op het laatst de boerenkool erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de saus daarna door de penne en warm door.
  6. Serveer de pasta met spruitjes met een royale hoeveelheid van het broodkruim gemengd met de Parmezaanse kaas.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Vegetarisch recept pasta met spruitjes en boerenkool. xtra lekker met het gebakken broodkruim die ik nog even mengde met Parmezaanse kaas. #vegetarisch #boerkenkool #pasta

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *