Eet stoofvlees eens anders en maakt deze pasta met stoofvlees, balsamico en rozemarijn. Heerlijk comfort food!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pasta
Trefwoord balsamico, rozemarijn, vlees
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
600grstoofvlees,rib- of sukadelappen, op kamertemperatuur
boter
bakolijfolie
2uien,gesnipperd
1winterwortel,in kleine blokjes
2stengelsbleekselderij,in kleine stukjes
zout
1blik(400 gr) gepelde tomaten, iefst San Marzano tomaten
500mlwarme runderbouillon
balsamicoazijn
2laurierblaadjes
2tlgedroogde rozemarijn
500grpasta naar keuze,zie inleiding hierboven voor opties
zwarte peper
Parmezaanse kaas,geraspt
optioneel: gedroogde oregano
Instructies
Zorg dat het vlees goed op kamertemperatuur is. Verhit een braadpan met een klontje boter en schenk er nog een scheut bakolijfolie bij. Braad het vlees rondom bruin aan en schep uit de pan.
Fruit daarna de uien, winterwortel en bleekselderij met een snuf zout 5 minuten in het vet terwijl je regelmatig roert.
Voeg de gepelde tomaten toe en schenk de bouillon in de pan samen met een flinke scheut balsamicoazijn. Roer de laurierblaadjes en rozemarijn erdoor en leg het vlees in het vocht.
Zet het vuur op een lage stand en laat het vlees minstens 3 uur pruttelen. Ik liet het zelfs 6 uur pruttelen op de laagste stand waarna het zo zacht was dat het helemaal uit elkaar viel. Haal daarna het vlees uit de pan.
Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook en kook hierin de capunti pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vis de laurierblaadjes uit de saus en zet het vuur onder de pan hoog zodat de saus iets in kan koken. Pluis in de tussentijd het vlees in fijne reepjes, met je handen of met twee vorken. Zet het vuur weer lager en voeg het vlees toe aan de saus. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen (langer mag ook).
Tip: Je kunt ook eerst met een pureestamper de saus grof pureren zodat alle stukjes groenten tot moes gaan en je een wat dikkere saus krijgt. Voeg daarna pas het vlees toe.
Schep de gekookte pasta met een schuimspaan uit het water zo in de pan met saus. Roer goed door zodat de pasta goed bedekt is met de saus.
Serveer de pasta met stoofvlees op borden met geraspte Parmezaanse kaas en strooi er eventueel nog wat gedroogde oregano.