Op de derde dag van de Minderen van Kinderen budgetweek aten we deze kipburgers met gebakken aardappels, spinazie en rauwkost. Heerlijke maaltijd!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord aardappel, kip, paprika, spinazie
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
zonnebloemolie
1kgiets kruimige aardappels,geschild en in kleine blokjes
zout
1komkommer
1paprika naar keuze
4kipburgers naar keuze
boter
1sjalot of ½ ui,gesnipperd
300grspinazie
zwarte peper
Instructies
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een flinke scheut zonnebloemolie. De hele bodem mag bedekt zijn. Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze op middelhoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur lager, breng op smaak met zout en laat ze verder doorgaren terwijl je af en toe roert. Totaal hebben ze circa 20 minuten nodig om helemaal te garen.
Snijd in de tussentijd de komkommer en paprika in grove stukken.
Bak de kipburgers in 10 – 12 minuten goudbruin en gaar in een koekenpan met zonnebloemolie. Keer regelmatig en zet halverwege het vuur wat lager zodat ze niet gaan aanbakken. Mijn kipburgers waren al gekruid, maar als dit bij jou niet het geval is moet je de boel nog even op smaak brengen.
Schep de blokjes aardappel uit de koekenpan en houd deze warm in een schaal die je afdekt. Doe een klontje boter in de pan en fruit daar de sjalot of ui in totdat het gaat geuren. Voeg de spinazie in delen toe en slink snel. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
Serveer de kipburgers met de gebakken aardappels, spinazie en rauwkost.