Nog geen stemmen

Kipburgers met gebakken aardappels

30 minuten
Hoofdgerecht
Makkelijk

Mijn oudste kind was helemaal gelukkig toen ik vertelde dat we op de derde dag van het Minderen voor Kinderen budgetmenu kipburgers gingen eten, want daar is hij verzot op. Dit was ook de eerste dag dat we iets van vlees, gevogelte in dit geval, gingen eten. Een bewuste keuze, …

Mijn oudste kind was helemaal gelukkig toen ik vertelde dat we op de derde dag van het Minderen voor Kinderen budgetmenu kipburgers gingen eten, want daar is hij verzot op. Dit was ook de eerste dag dat we iets van vlees, gevogelte in dit geval, gingen eten. Een bewuste keuze, want naast het feit dat wij steeds vaker vegetarisch eten zijn de kosten van vlees, gevogelte en vis ook hoger dan bijvoorbeeld groenten.

Het eindresultaat van deze kipburgers met gebakken aardappels, spinazie en rauwkost was echt heerlijk. Een simpele maaltijd qua bereiding en ingrediënten, maar perfect in balans. We hebben gesmuld!

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal circa € 5,99 gekost en bijna alles ging op. Er bleef alleen wat rauwkost over waarvan ik een deel de volgende dag in de broodtrommel van mijn oudste heb gestopt en de rest at ik zelf op tijdens de lunch.

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 1 kg iets kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • zout
  • 1 komkommer
  • 1 paprika naar keuze
  • 4 kipburgers naar keuze
  • boter
  • 1 sjalot of ½ ui, gesnipperd
  • 300 gr spinazie
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een flinke scheut zonnebloemolie. De hele bodem mag bedekt zijn. Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze op middelhoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur lager, breng op smaak met zout en laat ze verder doorgaren terwijl je af en toe roert. Totaal hebben ze circa 20 minuten nodig om helemaal te garen.
  • Snijd in de tussentijd de komkommer en paprika in grove stukken.
  • Bak de kipburgers in 10 – 12 minuten goudbruin en gaar in een koekenpan met zonnebloemolie. Keer regelmatig en zet halverwege het vuur wat lager zodat ze niet gaan aanbakken. Mijn kipburgers waren al gekruid, maar als dit bij jou niet het geval is moet je de boel nog even op smaak brengen.
  • Schep de blokjes aardappel uit de koekenpan en houd deze warm in een schaal die je afdekt. Doe een klontje boter in de pan en fruit daar de sjalot of ui in totdat het gaat geuren. Voeg de spinazie in delen toe en slink snel. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
  • Serveer de kipburgers met de gebakken aardappels, spinazie en rauwkost.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiden: 30 minuten.

Van 1 t/m 7 november was ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)