Panini's met tonijn, gesmolten kaas, paprikaspread, rucola en een beetje pit.
Gang Lunch
Keuken Makkelijk
Trefwoord Brood, kaas, paprika, Tonijn
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Oventijd 8 minutenminuten
Porties 2broodjes
Ingrediënten
2afbak panini broodjes of pistoletjes
1potje Zonnatura paprikaspread, of kies voor reepjes geroosterde paprika uit pot, zie toelichting in de inleiding
stuk lekkere jong belegen boerenkaas
50grtonijn op olie, uit blik
handje rucola
1tlfijngehakte rode peper
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de panini broodjes open. Besmeer de onderste helften met een laagje van de paprikaspread. Schaaf plakjes van de jong belegen kaas en leg die over de spread heen. Verdeel hier weer wat tonijn over en eindig met een tweede laag kaasplakjes.
Leg de broodjes (inclusief de kapjes) op het bakblik en bak circa 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Haal daarna uit de oven en garneer de tuna melt broodjes met extra toefjes van de paprikaspread, een plukje rucola, wat fijngehakte rode peper en een snufje zwarte peper.
Gelijk aanvallen daarna, want warm is je tuna melt broodje het allerlekkerst. Ik at ze trouwens beide achter elkaar op, dus misschien is het slim om er gelijk 4 te maken. Als je toch bezig bent ;-).
Notities
Met dit recept maak je 2 broodjes voor de lunch.
Je houdt tonijn, rucola en rode peper over. Daarmee kun je een simpele lunchsalade maken de volgende dag, zo verspil je niets. Een cracker met de paprika & courgette spread smaakt daar zalig bij.