4elvan je favoriete barbecuesaus,deze royal umamisaus ging op mijn burger, geniaal lekker
4elgekarameliseerde rode uien,hier vind je het basisrecept ervoor, gebruik alleen rode uien, laat de masala eruit en voeg de optionele ciderazijn toe
8plakjesaugurk
Instructies
Bak de burgers volgens de gewenste methode zoals hierboven omschrijven.
Bak ondertussen in een tweede pan, zonder vet, de plakjes bacon krokant. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Top de burgers tijdens het doorgaren af met de geraspte kaas zodat deze lekker kan smelten.
Snijd in de tussentijd de briochebollen door en grill de binnenkanten af tot deze goudbruin en krokant zijn.
Tip: Je kunt de briochebollen ook eerst besmeren met een laagje boter voordat je ze gaat grillen. Deze tip las ik ooit bij BBQ Junkie en het voegt echt iets toe heb ik ervaren.
Meng de wortelrasp en fijngehakte kool in een kommetje met de mosterd, ciderazijn, snufje zout en zwarte peper.
Besmeer de onderkant van de burger met een laagje saus en beleg met de koolsalade. Hierop komt de burger met de gesmolten kaas. Top af met gekarameliseerde uien, 2 plakjes augurk en plakjeuitgebakken bacon per burger. Leg de bovenkant van de briochebol erop en steek er eventueel een prikker in zodat de burger goed blijft staan. Serveer direct.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Voorbereiding (gekarameliseerde uien): 60 minuten (of begin in de ochtend vast als je ook zelf je briochebollen maakt) + Bereiding in de koekenpan: 30 minuten of Bereiding op de barbecue: circa 45 minuten inclusief aansteken.