Met kastanjechampignons, roomkaas, gerookt paprikapoeder, mosterd en bieslook maak je in een handomdraai een heerlijk romige champignonmousse voor op de borrelplank. Serveer deze met stokbrood, crostini’s of snackcups.
Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en hak ze grof.
Verhit een koekenpan en schenk er een scheutje bakolijfolie in. Bak de kastanjechampignons op hoog vuur met een snufje zout tot ze vocht gaan loslaten en bruinen. Voeg op het laatst de knoflook toen en bak kort mee. Schep over in een maatbeker en laat iets afkoelen. Houd een paar champignons achter voor de garnering.
Voeg de roomkaas, mosterd, honing, gerookt paprikapoeder en grof gehakte bieslook toe aan de champignons en pureer het geheel fijn tot een lichtbruine mousse. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en zeezout.
Schep de mousse over in een leuk bakje en garneer met de bewaarde champignons (hak die eventueel wat fijner) en wat fijngehakte bieslook.
Serveer de champignonmousse met sneetjes stokbrood of snackcups.
Notities
Met dit recept maak je een borrelplankhapje voor 4 personen.