Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Willemijn op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we een snelle hammousse. Eén van haar favoriete borrelhapjes voor de feestdagen!


Willemijn trekt ieder jaar een foute kersttrui aan om samen met haar broers en zus Kerstavond te vieren. Er gaat geen Kerst voorbij zonder een spelletjesavond waar ook de partners en kinderen bij aanwezig zijn. Bij zo’n gezellige avond hoort een flinke borrelplank met heerlijke hapjes, maar dan wel zonder gedoe. Een bakje met haar snelle hammousse is altijd op de plank te vinden, iedereen in de familie is er dol op!
Terwijl Willemijn in mijn kerstkeuken aan de slag ging met de hammousse, maakte ik er nog een vegetarische champignonmousse bij voor de borrel. Ook al zo’n lekker en snel hapje, het recept daarvoor vind je hier.
Serveer deze snelle hammousse als gerechtje bij de kerstborrel en serveer er sneetjes rustiek stokbrood of snackcups bij. Met veel plezier laat ik jullie vandaag kennismaken met de kersttraditie van Willemijn!


Maak kennis met Feestelijk PLUS: het betaalbare feestassortiment van PLUS
Ook voor de kerstborrel vind je alle ingrediënten bij PLUS! Naast deze twee mousse-varianten kun je ervoor kiezen om nog een aantal makkelijke hapjes te maken. Of kleed de borrelplank verder aan met gekochte tapas en hapjes. Denk aan worstjes, blokjes kaas, olijven, cherrytomaten en… tja, eigenlijk alles wat je lekker vindt om mee te borrelen. In het Feestelijk PLUS assortiment vind je daar veel fijne en betaalbare producten voor. Waaronder ook complete borrel- en tapasschotels, superhandig én feestelijk :-).
Ik heb ook nog een glutenvrije tip voor jullie, aangezien Willemijn glutenvrij eet. Daarom maakt ze voor de borrelplank zelf crostini’s van dit glutenvrije brood. Ze snijdt het brood daarvoor in dunne plakjes en bakt ze goudbruin en krokant in een koekenpan met een royale scheut olijfolie.

In de winkels van PLUS (en op plus.nl) vind je, naast alles wat je nodig hebt voor de kerstborrel, ook nog eens meer dan 450 voordelige producten voor de feestdagen. En met de Kerst met Laagblijvers recepten laat PLUS zien dat zowel de kerstborrel als het kerstdiner ook heel betaalbaar kunnen zijn.
Hou mijn socials en website goed in de gaten, want er volgt nog veel meer inspiratie! Een overzicht van mijn favoriete kerstrecepten kun je ook al online vinden.
Ingrediënten
- 100 gr slagersachterham
- 1 flinke el zuivelspread
- 1 tl grove mosterd
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl honing
- 5 sprietjes bieslook, fijngehakt
- serveer erbij: rustiek stokbrood
- of snackcups
Ook nodig
- maatbeker of hoge kom
- staafmixer
Aan de slag!
- Snijd de achterham in kleine stukjes. Houd een halve eetlepel hiervan achter en doe de rest in een hoge maatbeker met de zuivelspread, mosterd, paprikapoeder en honing.
- Pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een egale, roze spread
- Roer de bewaarde ham en fijngehakte bieslook erdoor en schep over in een gezellig bakje.
- Serveer de hammousse met sneetjes stokbrood of snackcups.
Notities
- Met dit recept maak je een borrelplankhapje voor 4 personen.
- Wil je ook een vegetarische mousse serveren? Bekijk dan hier mijn recept voor champignonmousse.
- Bereidingstijd: 10 minuten

Recept: Willemijn, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met PLUS. Lees ook hier mijn disclaimer.