Zin in vegetarische burrito's? Maak dan eens deze burrito's met tofu, bonen, spinazie, avocado en rijst. Onze kids waren er ook dol op!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord rijst, rode kidneybonen, tofu
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
75grzilvervliesrijst (zie ook tip in de notities)
200grkidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
½rode ui, gesnipperd
bakolijfolie
375grtofu, in kleine blokjes
½zakjeburrito specerijen van Santa Maria
1avocado
50grbaby spinazie
1potjemilde salsa van Santa Maria
4grote tortilla wraps (of maak er 8 van zodat je er 2 per persoon kunt maken, die vul je dan iets minder)
Instructies
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna de kidneybonen erdoor en houd warm.
Fruit de rode ui 2 minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de blokjes tofu toe en bak rondom bruin aan in de bakolijfolie samen met de burrito specerijen. Schep daarna over in een bakje.
Snijd de avocado in partjes en zet klaar op je werkvlak samen met de tofu, rijst met bonen, babyspinazie en salsa.
Verwarm een tortilla 10 – 20 seconden in de magnetron. Leg op een bord en beleg met alle ingrediënten. Vouw beide zijkanten naar binnen en vouw daarna de onder- en bovenkant naar binnen. Je rolt de tortilla wrap eigenlijk op als een envelopje. Pak eventueel in aluminiumfolie en snijd doormidden voordat je gaat eten.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen (1 burrito per persoon).
In plaats van ongekookte zilvervliesrijst kun je ook 200 gr kant-en-klare magnetronrijst van Tilda gebruiken, die is heel goed.
In de folie kun je de burrito’s met tofu ook goed opwarmen in de oven. Waardoor ze dus ook geschikt zijn om voor te bereiden en later te eten.