Zelf goulash maken? Dan heb ik een geweldig recept voor je! Deze goulash is goedgevuld met rundvlees, aardappel en gebakken paprika.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Stoofrecept
Trefwoord aardappel, paprika, rundvlees
Bereidingstijd 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur
Porties 4personen
Ingrediënten
750grrunder riblappen, op kamertemperatuur
zout
1elbloem
boter
2uien, in dunne ringen
2tenenknoflook, geplet
1winterwortel, in dunne kwarten
1elpaprikapoeder
3tlgerookt paprikapoeder
1tlkarwijzaad
1/2tlchilivlokken
1eltomatenpuree
500mlrunderbouillon (blokje kan ook)
350grtomato frito
400grvastkokende aardappels, geschild en in grove blokjes
1rode paprika, in dunne reepjes
bakolijfolie
handje platte peterselie, grof gehakt
serveer erbij: stokbrood of witte rijst
Instructies
Snijd de runder riblappen in blokjes. Bestrooi ze daarna met een flinke snuf zout en de bloem. Hussel door elkaar met je handen zodat het zout en bloem goed verdeeld zijn.
Verhit een braadpan met een flinke klont boter en braad de blokjes op hoog vuur rondom bruin aan. Eventueel in delen als je pan niet heel groot is. Het vlees moet niet gaan sudderen, maar echt aanbakken. Schep daarna uit de pan.
Zet het vuur lager (middelhoog) en voeg nog wat extra boter of ghee toe. Fruit de uien, knoflook en winterwortel circa 5 minuten in het vet terwijl je regelmatig roert. Voeg halverwege het paprikapoeder, 2 tl gerookt paprikapoeder (1 tl hou je achter), het karwijzaad en de chilivlokken toe en roer door. Roer na 5 minuten de tomatenpureer erdoor en bak nog 1 minuut.
Schenk de runderbouillon en Tomato Frito in de pan, roer goed door en verwarm. Schep daarna het vlees (inclusief vocht) door de saus.
Zet het vuur wat lager, maar nog wel dat je heel af en toe een bubbeltje omhoog ziet komen. Het vocht mag niet koken, maar ook niet stilstaan. Laat de goulash zeker 3 uur sudderen op het vuur met de deksel schuin op de pan. Begin na 2,5 uur te testen door een stukje vlees uit de pan te halen. Als het vlees zacht is en helemaal uit elkaar valt is je goulash goed. Nog niet mals genoeg? Dan laat je het nog 20 – 30 minuten verder sudderen.
Kook in de tussentijd de aardappels 15 minuten voor in kokend water met een snuf zout. Giet daarna af.
Bak de reepjes rode paprika circa 8 minuten in een koekenpan met een scheutje bakolijfolie, de laatste tl gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
Roer de gekookte aardappels en de gebakken paprika door je goulash en warm nog 10 minuten door.
Garneer de goulash vlak voor het serveren met platte peterselie en serveer met (stok)brood of witte rijst.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.