Zelf een pan heerlijke goulash maken

Er zijn een aantal recepten die je het liefst zelf maakt, omdat je dan weet dat de smaak optimaal wordt. Goulash is er een van. Dit gerecht, wat oorspronkelijk uit Hongarije komt, bestaat voornamelijk uit rundvlees en paprika. Maar het allerbelangrijkste is toch wel de tijd die je ervoor neemt. Laat het rundvlees uren sudderen met alle specerijen en het resultaat zal waanzinnig worden. Na diverse testpannetjes goulash is dit voor mij het beste recept geworden. Wij hebben thuis enorm gesmuld ervan. Ik hoop jij ook.

Ik heb trouwens ook een heerlijk vegetarisch recept voor goulash, waar ik zuurkool en krieltjes aan heb toegevoegd. Bekijk hier het recept.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 750 gr runder riblappen, op kamertemperatuur
  • zout
  • 1 el bloem
  • boter of ghee
  • 2 uien, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 1 winterwortel, in dunne kwarten
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon (blokje kan ook)
  • 350 gr Heinz Tomato Frito
  • 400 gr vastkokende aardappels, geschild en in grove blokjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • bakolijfolie
  • handje platte peterselie, grof gehakt
  • serveer erbij: (stok)brood of witte rijst

Wat je gaat doen om de pan goulash te maken

Bereiding: 3 – 4 uur

  1. Snijd de runder riblappen in blokjes. Bestrooi ze daarna met een flinke snuf zout en de bloem. Hussel door elkaar met je handen zodat het zout en bloem goed verdeeld zijn.
  2. Verhit een braadpan met een flinke klont boter of wat ghee en braad de blokjes op hoog vuur rondom bruin aan. Eventueel in delen als je pan niet heel groot is. Het vlees moet niet gaan sudderen, maar echt aanbakken. Schep daarna uit de pan.
  3. Zet het vuur lager (middelhoog) en voeg nog wat extra boter of ghee toe. Fruit de uien, knoflook en winterwortel circa 5 minuten in het vet terwijl je regelmatig roert. Voeg halverwege het paprikapoeder, 2 tl gerookt paprikapoeder (1 tl hou je achter), het karwijzaad en de chilivlokken toe en roer door. Roer na 5 minuten de tomatenpureer erdoor en bak nog 1 minuut.
  4. Schenk de runderbouillon en Tomato Frito in de pan, roer goed door en verwarm. Schep daarna het vlees (inclusief vocht) door de saus.
  5. Zet het vuur wat lager, maar nog wel dat je heel af en toe een bubbeltje omhoog ziet komen. Het vocht mag niet koken, maar ook niet stilstaan. Laat de goulash zeker 3 uur sudderen op het vuur met de deksel schuin op de pan. Begin na 2,5 uur te testen door een stukje vlees uit de pan te halen. Als het vlees zacht is en helemaal uit elkaar valt is je goulash goed. Nog niet mals genoeg? Dan laat je het nog 20 – 30 minuten verder sudderen.
  6. Kook in de tussentijd de aardappels 15 minuten voor in kokend water met een snuf zout. Giet daarna af.
  7. Bak de reepjes rode paprika circa 8 minuten in een koekenpan met een scheutje bakolijfolie, de laatste tl gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
  8. Roer de gekookte aardappels en de gebakken paprika door je goulash en warm nog 10 minuten door.
  9. Garneer de goulash vlak voor het serveren met platte peterselie en serveer met (stok)brood of witte rijst.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Goulash recept van Francesca Kookt Een goulash recept bestaat voornamelijk uit rundvlees en paprika. Maar het allerbelangrijkste is toch wel de tijd die je ervoor neemt. Laat het rundvlees uren sudderen met alle specerijen en de stoofschotel wordt waanzinnig. Na diverse testpannetjes goulash is dit voor mij het beste recept geworden voor een heerlijke pan goulash.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zelf een pan heerlijke goulash maken”

  1. Mijn stoofrecepten mislukken nog wel eens, ik heb dus een slowcooker gekocht maar vind het lastig om dit te converten, kan dit in de slowcooker zoja wat veranderd er dan aan de bereidingswijze

  2. Heerlijk, alleen veel teveel gemaakt, maar de rest gaat de vriezer in voor de volgende keer!!!
    Thks voor dit smakelijk recept 👍😋