Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor bietenspread? Ik heb er een met biet, feta, dille, tijm en gekarameliseerde pecannoten. Geniet ervan!
Gang Hapje
Keuken Borrel
Trefwoord biet, feta, pecannoten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 1bakje
Ingrediënten
400grgekookte bieten, in grove stukken
1teentjeknoflook, grof gehakt
15grverse dille, steeltjes verwijderd
8grverse tijm, blaadjes van de steeltjes geritst
150grGriekse yoghurt
zwarte peper
zeezout
75grpecannoten, grof gehakt
bakolijfolie
bloemenhoning
100grfeta, verkruimeld
om te serveren: sneetjes brood, crackers of serveer 'm als dip bij rauwkost
Instructies
Meng de gekookte bieten, knoflook, dille, helft van de blaadjes tijm en Griekse yoghurt in de keukenmachine of blender. Maal helemaal fijn tot een romige spread. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper en zout. Schep over in een afsluitbaar bakje en laat even opstijven in de koelkast.
Verhit een koekenpan en bak de pecannoten en andere helft van de tijm een paar minuten in 1 eetlepel bakolijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schenk op het laatst wat honing in de pan (ik gebruikte ongeveer 2 kneepjes), roer goed door en laat kort karameliseren. Zet het vuur uit en schep over in een kommetje. Let op: laat eerst afkoelen voordat je gaat proeven, anders verbrand je je tong.
Serveer de bietenspread op een dik gesneden boterham of op een cracker. Garneer met verkruimelde feta en wat van de gekarameliseerde pecannoten.