Zin in een pan paella, maar wil je liever vegetarisch eten? Dan heb ik een heerlijk snel recept voor vegetarische paella voor je!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord kikkererwten, paprika, rijst
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
Ingrediënten
boter of plantaardige olie
2uien, in ringen
2teentjesknoflook
1venkel, in dunne reepjes
1rode paprika, in dunne reepjes
1gele paprika, in dunne reepjes
2tlgerookt paprikapoeder
1/2tlcayennepeper
300grpaellarijst
1pakje (à 350gr)tomato frito
500 - 700mlgroentebouillon
plukjesaffraan
2laurierblaadjes
200grkikkererwten, afgespoeld
200grdoperwten, vers of diepvries
1citroen (sap + partjes)
zwarte peper
platte peterselie
Instructies
Zet een grote hapjespan op het vuur met een klontje boter of een scheut plantaardige olie. Fruit hierin de uien.
Voeg de knoflook, venkel, paprika, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe en roerbak circa 5 minuten tot de groenten zachter worden.
Tip: Zit er aan de venkel nog wat loof? Bewaar deze dan, hak fijn en voeg bij stap 5 toe aan de paella.
Strooi de paellarijst in de pan en roerbak 1 minuut mee.
Schenk de tomato frito en 500 ml groentebouillon in de pan en roer de saffraan, laurierblaadjes en kikkererwten erdoor.
Zet het vuur iets lager en de deksel op de pan. Laat 35 – 45 minuten rustig pruttelen terwijl je af en toe roert. De paellarijst neemt nu het vocht op en gaat garen. Vind je dat het te droog wordt, schenk dan nog wat bouillon erbij. Proef af en toe om de garing te controleren.
Roer 5 minuten voor tijd de doperwten erdoor en laat die even mee garen. Verse doperwten hebben iets langer nodig.
Proef de paella en breng naar eigen wens verder op smaak met citroensap, zwarte peper en eventueel zout.
Serveer de vegetarische paella in de pan en garneer met partjes citroen en fijngehakte peterselie. Schep lekker uit de pan en geniet!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Kliekje paella over? Dat kun je de volgende dag nog prima opwarmen en eten als lunch of snelle avondmaaltijd.