Heerlijk makkelijk Tex Mex gerecht voor doordeweeks: deze fajita's met aubergine, bimi, salsa en zure room heb je binnen no time op tafel staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord aubergine, bimi, tortilla
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2aubergines, in dikke repen
1zakjeSanta Maria fajita seasoning mix
olijfolie
1citroen
200grbimi
1flinke ui, in dunne halve maantjes
125grzure room
zwarte peper
1pakSanta Maria Tortilla’s naar keuze (Corn & Wheat of de Medium Original zijn mijn favorieten)
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa
1elfijngehakte koriander of platte peterselie
1stengellente-ui, in dunne ringetjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Bewaar 1 el van de fajita specerijen en meng de rest met 4 el olijfolie en 1 el citroensap. Smeer de repen aubergine helemaal in met deze kruidenpasta. Leg ze naast elkaar op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
Halveer dikke stengels bimi eventueel en meng ze in een kom met olijfolie en een snuf zout. Leg ze na 20 minuten op de aubergine in de oven en bak nog 10 minuten mee.
Bak ondertussen de ui in een hapjespan op middelhoog vuur. In een scheut olijfolie met de overgebleven eetlepel fajita specerijenpasta. Als de ui mooi bruin wordt, blus je af met een kneepje citroensap.
Klop de zure room los met de rasp van een ½ citroen en wat zwarte peper.
Bak de tortilla’s kort, om en om, in een hete koekenpan. Beleg ze daarna met het aubergine/bimi mengsel en garneer met de zure room, wat lepeltjes salsa en wat fijngehakte koriander en lente-ui.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Salsa over? Geen probleem, sluit het potje af en dan kun je het nog weken bewaren in de koelkast.
Tortilla's over? Ook geen probleem, die kun je namelijk perfect invriezen.