Snel aan tafel met een gerecht voor het hele gezin? Maak dan deze geurige tomatenrijst met vissticks en lekker veel groenten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord courgette, rijst, vissticks
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui, grof gehakt
plantaardige olie
zout
1courgette, in kleine blokjes
2teentjesknoflook, fijngehakt
2tlgerookt paprikapoeder
1tlgemalen komijn
1tlgedroogde oregano
2paprika’s, rood en geel, in dunne reepjes
750mlwater
1pakje (à 350 gr)tomato frito of passata
1groentebouillonblokje
300grbasmatirijst (ongekookt)
150 grkidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
12Iglo vissticks
1citroen
1elfijngehakte dille
zwarte peper
Instructies
Drukke dag of eten de gezinsleden op andere momenten vanwege sport- of andere clubs? Maak de tomatenrijst al eerder op de dag (of de dag ervoor) klaar en zet ‘m in de koelkast. Warm een portie op in de magnetron en bak ondertussen de vissticks krokant in de oven, Airfryer of koekenpan. Zo kun je binnen 10 minuten aan tafel.
Verhit een braadpan of flinke hapjespan en fruit de ui voor een paar minuten in 2 eetlepels olie met een snufje zout.
Voeg de courgetteblokjes en fijngehakte knoflook toe samen met de specerijen en roerbak 5 minuten. Bak daarna de reepjes paprika nog voor 2 minuten mee.
Schenk 650 ml water in de pan samen met de tomato frito, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de basmatirijst en kidneybonen erdoor.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en roer even goed over de bodem (want dit is het moment dat het kan gaan aankoeken op de bodem). Zet de deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten pruttelen tot de rijst helemaal gaar is. Roer om de 5 minuten goed door, ook over de bodem, en zet lager als je vindt dat het te hard gaat. Wordt de tomatenrijst te snel droog of is deze nog niet gaar na 15 - 20 minuten? Schenk dan extra water in de pan en laat nog even door pruttelen. Proef tussentijds ook of de rijst voldoende naar jouw wens op smaak is en voeg eventueel nog een snufje zout toe.
Begin 10 minuten voordat de rijst klaar is met de vissticks. Bak 3 vissticks per persoon in een koekenpan met weinig vet op middelhoog vuur. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Beter iets langer bakken dan te snel.
Tip: Je kunt de vissticks uiteraard ook bereiden in de oven of Airfryer.
Breng je tomatenrijst op smaak met citroensap, de dille en zwarte peper. En serveer op een bord met gebakken vissticks, een partje citroen en nog wat extra dille.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.