Deze tomatenboter is heerlijk voor bij de borrel of op de brunchtafel. Gemaakt van friszoete Honingtomaten en op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en fleur de sel.
Gang Hapje
Keuken Borrel
Trefwoord boter, Honingtomaten, kruiden
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 1bakje
Equipment
oven met gril
keukenmachine of staafmixer/bamix
Ingrediënten
75grLooye Honingtomaten
zout
125grboter, ongezouten en op kamertemperatuur
2tlfijngehakte verse Italiaanse kruiden
fleur de sel of zeezout
zwarte peper
Instructies
Bekleed een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de 75 gr Honingtomaten en leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier. Bestrooi ze met een snufje zout.
Zet het bakblik voor circa 8 - 10 minuten onder de gril tot de tomaatjes bovenop bruin beginnen te worden. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Roer de boter even goed los en doe deze in de keukenmachine. Voeg de afgekoelde Honingtomaten en de Italiaanse kruiden toe. Laat de machine draaien tot je een mooie, romige boter hebt. Dit kun je ook met een staafmixer of bamix doen.
Voeg naar smaak wat fleur de sel of zeezout toe samen met een klein snufje versgemalen zwarte peper.
Notities
Met dit recept maak je circa 150 gram tomatenboter. Genoeg voor bij een borrel of tijdens ene brunch.
Eenmaal gemaakt kun je de boter 1 week bewaren in de koelkast of vries ‘m als een rolletje in (in vershoudfolie). Zo blijft de tomatenboter maanden goed.