Pika wordt gemaakt van ui, pepers en azijn. Hier vind je het recept van mijn favoriete blend, geïnspireerd op hoe ik ‘m proefde op Curaçao.
Gang Bijgerecht
Keuken Antilliaans
Trefwoord azijn, peper, ui
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Servings 1potje
Equipment
handschoentjes zijn handig (ivm de pepers)
keukenmachine
gesteriliseerd glazen potje met deksel
Ingrediënten
200grwitte ui
2gele pepers (Madame Jeanette, adjuma of scotch bonnett)
1teentjeknoflook
1/2tlzout
2elazijn
1elwater
Instructies
Hak de ui, pepers en knoflook grof en doe deze in de keukenmachine met de ½ tl zout. Pulseer de keukenmachine totdat alles is fijngemalen, maar maak er geen moes van ;-).
Schep over in een bakje en meng met de 2 el azijn en 1 el water. Roer door elkaar en proef (voorzichtig, haha). Naar wens kun je nog extra azijn en/of zout toevoegen. Is een beetje afhankelijk van welke pepers je hebt gebruikt.
Is je pika goed? Schep het dan over in een schoon, glazen potje wat af te sluiten is en bewaar deze in de koelkast.