Voor deze chili rooster je de groenten eerst in de oven en daarna laat je deze nog even pruttelen met bonen en mais in tomatensaus. Lekker met flatbread en Griekse yoghurt.
serveer erbij: volkoren flatbread of naan en Griekse yoghurt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng de puntpaprika, wortel, ui en tomaat op het bakblik met de 2 tl komijn, 2 tl gerookt paprikapoeder, ½ tl chilivlokken, royale snuf zout en 2 el olijfolie. Meng met je handen door elkaar en verdeel gelijkmatig. Zet 30 minuten in de oven.
Tip: Meer chilivlokken mag natuurlijk altijd. Dus als je van pit houdt, strooi maar door!
Schep de groenten daarna over in een stoofpan en voeg de bruine bonen (inclusief vocht uit de pot), mais en tomato frito toe. Roer door elkaar en laat 10 minuten pruttelen. Proef en breng naar wens verder op smaak met citroensap, extra chilivlokken, zwarte peper en/of zout.
Garneer de chili met een mengeling van de lente-ui en koriander en serveer er volkoren flatbread, Griekse yoghurt en schijfjes citroen bij.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.