Zin in een crispy rice salade? Maak dan eens deze variant met een pindadressing, malse kippendijensaté en gegrilde paksoi. Een complete maaltijd voor het hele gezin!
Gang Salade
Keuken Aziatisch
Trefwoord kip, paksoi, rijst
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Servings 4personen
Ingrediënten
600grkippendijen, in kleine blokjes
4elMegachef sojasaus
1elMegachef vissaus
1elketjap manis
4elsesamolie
1bio limoen, rasp en sap
2tlknoflookpuree
2tlgemberpuree
chilivlokken, naar smaak
zwarte peper en zout
200grongekookte zilvervliesrijst (1 dag eerder gekookt en bewaard in de koelkast)
2tlcrispy chili olie + extra
2elpindakaas met stukjes
2elrijstazijn
1stronkpaksoi
1komkommer, in blokjes
100gredamamebonen
100grrode kool, fijngehakt
2stengelslente-ui, in ringetjes
Instructies
Marineer de kipblokjes met 2 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 el sesamolie, het rasp van 1 limoen en sap van ½ limoen, 2 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, chilivlokken naar smaak, snuf zwarte peper en een snufje zout. Meng goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren, een nachtje is beter.
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
Klop 2 el sesamolie, 1 el sojasaus en 2 tl crispy chili olie door elkaar en meng dit met de gekoelde, gekookte zilvervliesrijst. Met je handen werkt het beste, zodat de marinade goed in de korrels wordt gemasseerd. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat en zet in de oven voor 30 - 40 minuten. Schep iedere 10 minuten zorgvuldig om, zodat de korrels gelijkmatig garen en echt krokant worden. Als de crispy rice klaar is, laat je ‘m 10 minuten buiten de oven afkoelen zodat de korrels nog krokanter worden.
Snijd de onderkant van de stronk paksoi zodat je bladeren krijgt. Kwast deze licht in met sesamolie of andere plantaardige olie en gril ze daarna 2 minuten per kant in een hete grillpan. Bestrooi in de pan met zout en peper. Maak af met chilivlokken of pul biber.
Rijg ondertussen de blokjes kipfilet op 8 metalen spiesen (die zijn het meest duurzaam en grillen het beste). Gril de saté daarna gaar in de grillpan.
Klop een dressing van 2 el pindakaas, 2 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus en 1 tl gemberpuree. Verdun met water om de dressing schenkbaar te maken. Voeg optioneel naar smaak extra sojasaus toe als je ‘m iets meer smaak wilt geven en crispy chili olie als je ‘m meer pit wilt geven.
Als de crispy rice klaar is, meng je deze met de komkommer, sojabonen, rode kool en lente-ui in een schaal. Schenk de dressing erover en meng.
Serveer de crispy rice salade met de kipsaté en gegrilde paksoi.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
De sauzen van Megachef koop je bij Jumbo en de toko.
Het is essentieel dat je de zilvervliesrijst een dag eerder (of in de ochtend) kookt en daarna koelt. Anders wordt deze niet krokant in de oven.